Adana Valisi İlhan Atış, Çukurova Üniversitesi tarafından düzenlenen tarihi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde "Adana'nın Tarihi Zenginlikleri" konulu bir konferans verdi. Atış, Adana'nın insanından, tarihi yapılarına kadar muhteşem bir yapısı olduğunu belirterek, "Adana'da Vali olarak görev yapmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Cezayir'e yaptığı geziden yeni döndüğünü, orada doğal gaz ve muhteşem petrol yatakları bulunduğunu kaydeden Vali Atış, "Ama onların Atatürk'ü yok. Türkiye Avrupa'da 5. Dünyada ise 15. olmuştur. Tam bir hukuk devleti olmayı da başarmak üzereyiz" dedi.

Adana'nın içinde bulunduğu 200 kilometrelik yarıçap içerisinde 7 milyon insanın yaşadığını söyleyen Adana Valisi İlhan Atış, "Bir kartal olup uçsak bu alan içerisindeki tarihi güzellikleri gözlerimiz ile görürüz. Adana Valiliği, Adana Büyükşehir belediyesi ve diğer kurumlarımızla bu güzellikleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Adana'nın tüm ilçelerini, köyleri ile gezdiğini anlatan Atış, "Adanalı tarihi zenginliği ile övünürse diğer konularda da başarılı olur" şeklinde konuştu.

ADANA TARİHİ YAPILARI VE ESKİ ADANA FOTOĞRAFLARI İÇİN GALERİMİZİ TIKLAYIN
 
CEMAL DEDE, KONFERANS VEREN VALİ'DEN YARDIM İSTEDİ
Vali Atış, konferansı bitirip, "Sorusu olan var mı?" diye sorduğu sırada ayağa kalkarak Vali Atış'ın yanına gelen Cemal Kaya, kendisinin Adıyaman'ın Gerger İlçesinden geldiğini belirterek, yardım talebinde bulundu. Vali Atış ise önce "Adıyaman Valisi'ne git" dedi. Bunun üzerine Cemal Kaya, hastaneye geldiğini ve Adana'da çorbayı borca içtiğini belirtince Adana Valisi İlhan Atış, "Tabi yardım ederiz" dedi ve Koruma Amirine ilgilenmesi için talimat verdi.