Vali Büyük, etkinlikte yaptığı açıklamada Adana’nın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklere dikkat çekti ve “Doğa Turizmi ve Sağlıklı yaşam” konusunda önemli mesajlar verdi.

Doğa Turizmi, Huzurun ve Sağlıklı Yaşamın Vazgeçilmez Unsurudur

Kamu Kurumlarınca ortaklaşa düzenlenen ‘Karaisalı Kapıkaya Kanyon Gezisi ve Yürüyüşü’ne Vali Mustafa Büyük’ün yanı sıra 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç ile kamu ve sivil toplum temsilcilerinin katıldığı Kapıkaya Kanyonu yürüyüş etkinliğinde, Adana’nın sahip olduğu doğal zenginliklerin, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam ile alternatif turizmin ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulandı.

Sağlıklı Yaşam için Tüm Vatandaşlarımızı,

Adana’nın Doğal Güzelliklerini Keşfe Çağırıyorum

Etkinlik sırasında yaptığı açıklamalarda, özellikle doğada periyodik olarak yapılan fiziksel aktivitelerin, sağlıklı yaşam açısından büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Vali Büyük, kronik hastalıkların önlenmesi ve toplum sağlığının iyileştirilmesinde, bu tür etkinliklerin sıkça yapılmasının gerekli olduğunu belirtti. Vali Büyük, “Kültür ve turizm faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanarak ilimizin doğal, tarihi, turistik, sosyal ve kültürel değerlerini en iyi şekilde değerlendirmek, binlerce yıllık geçmişin günümüze ulaşan önemli kültür miraslarını yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturmak, sahip olunan zengin potansiyelin tanıtımını sağlamak ve halkımızı doğal güzellikler ile buluşturmak en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu doğa yürüyüşü vesilesiyle, tüm vatandaşlarımızı, daha huzurlu ve sağlıklı yaşam için, Adana’nın muhteşem doğal güzelliklerini keşfetmeye çağırıyorum” dedi.

Karaisalı Kapıkaya Kanyonu,

Doğa Yürüyüşlerinin Parlayan Yıldızı Olmalı

Adana’nın önemli ilçelerinden olan Karaisalı’nda bulunan ve büyüleyici bir manzara eşliğinde yedi kilometre uzunluğundaki parkuru ile bilinen Kapıkaya Kanyonunun, doğa yürüyüşü konusunda dünyanın en önemli merkezlerinden biri olması gerektiğini ifade eden Vali Mustafa Büyük, açıklamasını, “Siz değerli turizm dostlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu kanyon yürüyüşü etkinliğinin, alternatif turizm imkânlarımız ve ilimizin sahip olduğu doğal güzelliklerin, sağlıklı yaşam ile buluşturulması konusunda önemli bir farkındalık oluşturacağına olan inancımız tamdır. Doğal güzellikler ve tarihi zenginliklerin kesiştiği önemli bir bölgemiz olan Karaisalı ilçemizde bulunan Kapıkaya kanyonundaki ahşap dinlenme yerleri, Varda Köprüsü, Yer Köprü, Seyir Kulesi, Çakıt Irmağının iki yakasını birbirine bağlayan köprü, Sonbahar renklerinin tüm tonlarının büyüleyici manzarası eşliğinde, kanyondaki yürüyüş parkuruna farklı bir güzellik katmaktadır. Dolayısıyla, doğa odaklı turizm anlayışı kapsamında yapılacak tüm faaliyetler, hem birey hem de toplum sağlığına çok önemli faydalar sağlayacaktır” ifadeleriyle sürdürdü.

Doğa Yürüyüşleri, Alternatif Turizmin Önemli Bir Parçasıdır

Sağlık, Eko Turizm ve Doğa turizmi başta olmak üzere, turizmde çeşitliliğin sağlanması için, tespit edilen alt ve üst yapı eksikliklerini gidermeye, sektör temsilcileri ile birlikte hareket etmeye, yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını arttırarak, Adana’nın sahip olduğu doğa, tarih, kültür ve turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesine ve alternatif turizmde başarıyı sağlamak konusunda gerekli tüm çabayı göstermeye kararlı olduklarını vurgulayan Vali Mustafa Büyük, doğa yürüyüşlerinin alternatif turizmin çok önemli bir parçası olduğuna dikkat çekti. Etkinlik sonunda, Kapıkaya Kanyonu gezisi ve yürüyüşünün düzenlenmesinde emeği geçenleri kutlayan Vali Büyük, dünya genelinde “Trekking” olarak adlandırılan doğa yürüyüşlerinin yaygınlaşmasını temenni etti ve tüm vatandaşların bu tür aktivitelere daha çok ilgi göstermesini istedi.