Suriyeli Sığınmacılara yönelik olarak dört ayrı cihaz ile yapılan kayıt kabul işlemlerini İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile birlikte inceleyen Vali Mustafa Büyük, Mobil Koordinasyon Merkezi yetkililerinden, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Büyük burada yaptığı açıklamada, Suriye’den ülkemize ve kentimize gelen sığınmacıların kayıt altında olmalarının, kendilerine daha sağlıklı ve koordineli hizmetler verilmesi açısından önemli ve gerekli olduğuna dikkat çekti.

Çocukları Bağrına Bastı

İncelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Adana’daki kayıtlı sığınmacı sayısının toplam 51 bin 873 olduğunu ifade eden Vali Mustafa Büyük, “Yapılan bu kayıt çalışmaları, Suriyeli misafirlerimizin yaşadıkları sorunların ve ihtiyaçlarının giderilmesi açısından çok önemli. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımıza ait Mobil Koordinasyon Merkezi görevlilerimiz, Suriyeli misafirlerimizin kayıt iş ve işlemlerini titizlikle yerine getiriyor. Böylece, Suriyelilerin sağlık, eğitim gibi çeşitli alanlardaki gereksinimleri daha koordineli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ülkelerindeki sorun ve sıkıntılardan dolayı ülkemize gelmek zorunda kayan misafirlerimizin, her açıdan insanca bir yaşam sürdürmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeyi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Bayramlarını Kutladı

İncelemeleri sırasında bayramlarını kutladığı Suriyeli sığınmacılar ile sohbet eden Vali Mustafa Büyük, “Torunlarım gibi” dediği sığınmacıların çocuklarını kucağına alarak, bağrına bastı.