İlk olarak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Mustafa Büyük, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil’den kurumun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Buradaki temas ve incelemelerinin ardından DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden ve incelemelerde bulunan Vali Mustafa Büyük, DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu’dan kurum hakkında bilgi aldı. Vali Büyük denetim ve incelemeleri sırasında yaptığı konuşmada, toprak ve su kaynaklarının önemine vurgu yaparak, Devlet Su İşleri Kurumunun, çok önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekti.

Toplum Sağlığını Korumada Çok Titiz Davranılmalı

Vali Mustafa Büyük, ziyaretlerini İl Sağlık Müdürlüğü ile sürdürdü. İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Vali Mustafa Büyük’e yapılan sağlık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verirken, Vali Büyük burada yaptığı değerlendirmede, toplum sağlığını korumada yapılması gereken tüm çalışmaların titiz ve kararlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan ambulans helikopterde de incelemelerde bulunan Vali Büyük, “İnsanlarımızı mutlu etmenin en önemli yolu, tüm kurum ve kuruluşlarımızın üstlendikleri görevleri, teknoloji başta olmak üzere sahip oldukları tüm imkânları kullanarak, layıkıyla yerine getirmesiyle sağlanacaktır” dedi.

Hastaları Ziyaret Ederek, Şifa Diledi

Vali Mustafa Büyük, İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki incelemelerinin ardından Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ni ziyaret etti. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kemal Kiraz, Vali Büyük’e slayt gösterisi eşliğinde verdiği brifingde Adana’daki kamu ve özel hastaneleri, yatak sayıları, inşaat halindeki hastaneler, doktor, ebe ve hemşire sayısı ile sağlık sektörüne ilişkin ayrıntılı bilgi verdi. Vali Mustafa Büyük brifingin ardından, Devlet Hastanesi’ndeki poliklinikleri gezerek, tedavi gören hastaları tek tek ziyaret etti ve acil şifalar diledi.

Hastalara acil şifalar dileyen Vali Büyük, sağlık konusuna büyük önem verdiklerini ve Adana’nın sağlık sektöründeki konumunu güçlendirmek ve pekiştirmek için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini bir kez daha vurguladı.