Vali Mustafa Büyük, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'na gelişinde Birlik ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile Başkan Vekilleri, Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile Adana Şoförler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Berberler  Başkanı İlhami Uygunsözlü, Adana Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş ile Adana Oto Tamirciler Esnaf Odası ve Seyhan Sanayi Sitesi Başkanı Muhittin Doğan ve Elbise ve Eski Eşya Alıcı - Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Gökçe tarafından sıcak ve samimi bir havada karşılandı.

 

ESOB girişinde, bilgi işlem ve sicil servisini de ziyaret ederek, esnaflar ve personel ile de kısa bir sohbette bulunan Vali Büyük, Başkan Sözütek'in makamında ağırlandı.

 

Vali Büyük,  konuşmasına "Hayırlı uğurlu olsun. Başkanımız Kazım Barışık'a da Allah rahmet eylesin. Barışık, vefat ettikten sonra elbette üzüntüler yaşandı. Ama, bu işler de devam edecek. Sizler de bu işin içerisindeydiniz.  Tecrübeleriniz var. Hepinize Allah kolaylıklar versin, başarılar diliyorum"dedi.

 

Meslek kuruluşlarının, toplumun her kesimini kapsayan her meslek grubundan insanın yer aldığı  en yaygın ve geniş birlikler olduğunu, esnaf ve sanatkarların mesleki bilgisi, sertifikası, dayanışması, eğitimi ile yaptığı hizmetle ülkesine büyük katkılar sağladığını ifade eden Vali Büyük, "Esnafımızın kendi içerisinde kurumlar oluşturup, bizim denetimimiz , kontrolümüz yerine, kendi içindeki kurumlar oluşturup, bu görevi yüklenmesi çok daha değerli, önemli ve mutluluk verici. Biz kendi iç denetim mekanizmalarımızı  harekete geçirip, özeleştirilerimizi, öz denetimimizi yaparsak başkaları bize gelip de gösterme, öğretme durumunda olamaz. Yani iyiler cesur olacak, kötüleri ayıklayacak. Asıl derdimiz o. İstismar eden, yanlış yapan, hata yapanı kendi meslek camiası temizlerse, dışarı atarsa,bilmiyorlarsa eğitirse, o zaman arzu ettiğiniz gelişmeler sağlanır. Çünkü, artık günümüzde şartlar çok değişti. Uluslararası şirketler, sermayeler oluştu, çok yüksek teknolojiler kullanılır oldu.  Esnaf ve sanatkarlarımızın bu alanda kendini yetiştirmesi, değiştirmesi, güven duyarak, işbirliği içerisinde olması çok daha önemli hale geldi. O güveni sağlayacak çalışmaları sizler de yapacaksınız"dedi.

 

Esnaf ve sanatkar birliklerinin  eğitim faaliyetlerini çok önemsediğini, Belirli programlarla esnaf ve sanatkarların eğitimine önem verilmesi gerektiğini de belirten Vali Büyük, "Esnaf ve sanatkarların, eğitimli haliyle hizmet vermesi fark ediliyor. Bir yanda bakıyorsunuz, esnaf ve sanatkarımız,  bir işi hep yapa yapa bir yaşa gelmiş ama işinin öneminin farkında değil, yanlışını eksiğini hala görmüyor.  Ama bugün istatistiki verilerimiz, üniversitelerimiz var, eğitecek hocalarımız var. Onları kendi alanlarında  eğitime tabi tutmalı, hatta belgelendirmeli. Bu açıdan, kontrol mekanizmalarını sizin de çalıştırmanız lazım. İnşallah bunlar da olacak. Ben esnaf ve sanatkarlarımızdan olumsuz bir şey duymadım, olmaz da. İnşallah bundan sonra da olumlu işleri hep birlikte gerçekleştiririz"diye temennide bulundu.

 

Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, Vali Büyük'e esnaf ve sanatkarlar için sarf ettiği güzel sözler ve düşünceleri için teşekkür ederken, "Birliğimize hoş geldiniz, ayağınıza,  yüreğinize sağlık. teşekkür ediyoruz. Bu şehrin daha iyiye, daha ileriye gitmesi için Birlik biz de elimizden geleni yapmaya varız. Şehirdeki uyuşturucu ile mücadeleye, trafik akışını hızlandırmak adına yapılacak projeleri, küçük esnafımıza destek olacak yeniliklere varız. Sorunlarımızı, sizin de desteklerinizle aşacağımıza inanıyoruz" dedi.