Ziyarette Gümrük Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Gümrük Müdürü Ali Dorukhan, “Adana’da A Sınıfı Gümrük Müdürlüğü olarak her türlü gümrük hizmetini vermekteyiz” dedi.

Gümrük Müdürü Dorukhan, 2013 yılı içerisinde gümrükten geçen araçlar, ihracat, ithalat, dış ticaret hacmi ve tahsil edilen vergi toplamı hakkında da bilgiler vererek, “2013 yılında Adana’dan yurtdışına giden uçak sayısı 2 bin 504 adet iken, yurtdışından gelen uçak sayısı da 2 bin 695 adet oldu. Yurtdışından gelen yolcu sayısı ise 285 bin 388 kişi olurken, giden yolcu sayısı da 279 bin 409 kişi oldu” dedi.

Vali Coş ise yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Sizlerin şahsında gümrük teşkilatı mensuplarının Dünya Gümrük Günü’nü kutluyorum. Sağlık içinde, esenlik içinde sevdikleriniz ile beraber daha nice güzel günlere kavuşmanızı temenni ediyorum. Tüm Gümrük Müdürlüğü çalışanlarına başarılar diliyorum” dedi.

Ziyarette Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Adana Gümrük Müdür Yardımcısı Burhan Ayhanoğlu, Yumurtalık Serbest Bölge Gümrük Müdürü Hüseyin Topçuoğlu, BOTAŞ Gümrük Müdürü Kemal Akgül ve Adana Gümrük Müdürlüğü’ndeki diğer yetkililerde hazır bulundu.