Seyhan Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Vali Hüseyin Avni Coş, burada yaptığı konuşmada, “Bizi böyle sevgiyle bağrınıza bastığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri birlik ve beraberlik içerisinde görmek, beni de büyük memnuniyete sevk etti. Birlik ve beraberliğiniz daim olsun” dedi.

Adana’da en önemli sıkıntının sağlıksız şehirleşme ve imar yapısının olduğunu belirten Vali Coş, “Bilincimiz ve imkânlarımız arttıkça, dünyayı daha iyi tanıdıkça, bu konuda daha ciddi çalışmalar yapan, çevreye önem veren, yeşili koruyan, çevresini güzelleştiren, bu şekilde gelişebilen yerleri gördükçe, tanıdıkça tabi ki bizde Adanalılar olarak, beklentilerimiz artıyor. Ancak maalesef bu konuda gerek planlama gerekse uygulama aşamasında, Adana’mızda ciddi sorunlar var. Bunun sıkıntılarını hep beraber çekiyoruz” dedi.

Vali Coş, yeterli ortak alanlar ayrılmadığı için park, spor tesisi, okul, sağlık ocağı ve karakol yeri yapmak için bile birkaç bin metre karelik yer temininde bile zorluk çekildiğini vurgulayarak, “Hâlbuki hepimiz biliyoruz ki, buralar imara açılırken, imar kanununda hüküm var. Düzenleme ortaklık payı olarak buralar tarladan arsaya dönüşürken, buradaki yol, meydan, cadde yeşil alan, okul, ibadet alanı, sağlık alanı, karakol alanı ve buna benzer yerler için bu tarladan arsaya dönüşen yerlerde imar uygulaması yapıp, bu ihtiyaçlar için arsa ayrılması lazım. Bunlar muhakkak ayrılmıştır. Ancak nereye gittiği bilinmiyor. Şimdi okul yapacağız, hastane yapacağız arsa bulamadığımız için nereye yapacağız diye düşünüyoruz. Parayla kamulaştırarak arsa bulabilmemiz söz konusu olmuyor. Bu yüzden bundan sonra yeni gelişim alanlarında bu hususlara dikkat edilmesi lazım” dedi.

 Vatandaşlar ile birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Coş, “Sizleri çok seviyoruz. Hepinize en kalbi duygularımlar teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Coş’un karşılıklı görüş alışverişiyle sürdürdüğü toplantıda, 75 yaşında olan Malik Fındık “İlk defa bir Vali görüyorum. İnsanlara yapılan hizmet her şeyden daha önemlidir. Sayın Valimizi de aramızda görmekten son derece mutlu olduk. Allah razı olsun” dedi.

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcıları Halis Arslan, Mustafa Yüksel Karadağ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer de hazır bulundu.