29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Adana Valiliği organizasyonuyla Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törende altında 'Zihni Aldırmaz Büyükşehir Belediye Başkan Vekili' yazılı rozet ve bayraklar dağıtılması Vali Hüseyin Avni Coş'un tepkisine neden oldu. Vali Coş ise Türk bayrağının herkesin ortak değeri olduğunu belirterek reklam malzemesi yapılmasına karşı çıktığını belirtti. Bayrakların altında Zihni Aldırmaz isminin yazılamayacağını sert bir dille söyleyen Vali Coş, "Törenlerin nasıl yapılacağı kutlama komitesi vardır, başvurursunuz değerlendiririz, karar veririz. Türk bayrağına herkes sahip çıkıyor, sahip çıkmayan mı var?" diye sordu. Aldırmaz ise Vali Coş'a, "Bundan sonra Türk bayrağı dağıtmak için valiliğe müracaat edeceğim, müsaade edin dağıtacağım." diye cevap verdi. Bunun üzerine Vali Coş, Aldırmaz'ı istismar ve provokasyon yapmakla itham etti. Vali Coş'un, "Biz o bayrak için, Atatürk için senin gündüz gidemediğin yerlere gece gittik. Büyükşehir Belediyesi senin babanın çiftliği değil." demesine sinirlenen Aldırmaz, "Büyükşehir Belediyesi Türk bayrağı dağıtamaz mı, bana bak valiysen valiliğini bil, bu memleketin sahibi var." diyerek tepki gösterdi. Vali Coş ise resmi törende kişisel propaganda yapılamayacağını belirtti. Bu esnada Aldırmaz, Vali Coş'un korumalarının kendisini ittirmesine de tepki gösterdi.

İşte Vali Coş ile Başkanvekili Aldırmaz arasındaki diyalog
Vali: Bayrağın üzerine ismini yazma, törenin üzerine gölge düşürme. 

Aldırmaz: Türk Bayrağı dağıtılması suç mu?

Vali: Türk Bayrağı değil, Türk Bayrağı diye adını reklam etme. Türk Bayrağı 76 milyonun ortak değeri. 

Aldırmaz: O zaman siz de sahip çıkın.

Vali: Sahip çıkmıyor muyuz?

Aldırmaz: O zaman niye dağıtmamıza engel oluyorsunuz?

Vali: Altına Zihni Aldırmaz yazamazsınız.

Aldırmaz: Niye yazamam?

Vali: Yazamazsın, burada değil başka yerde dağıt. O zaman herkes dağıtsın. Törenler nasıl yapılacak kutlama komitesi var. Başvurursunuz, değerlendirirsiniz karar verir. Herkes istediğini dağıtamaz. Ayrıca Türk Bayrağı değil rozet dağıtıyorsunuz. Bayrağa herkes sahip çıkıyor, sahip çıkmayan mı var? 

Aldırmaz: Benim dağıtmama mani olma.

Vali: Tören alanında yönetmelikler var. Kutlama komitesine başvur gereği yapılır.

Aldırmaz: Bundan sonra Türk Bayrağı rozeti dağıtmak için Valiliğe müracaat edeceğim siz de müsaade edin dağıtacağım.

Vali: Kutlama komitesine başvuracaksın, meseleyi başka yerlere çekme, provokasyon yapma. Atatürk üzerinden Türk Bayrağı üzerinden kimseyi istismar yapma. Biz o bayrak için Atatürk için senin gündüz gidemediğin yerlere gece gittik.

Aldırmaz: Belli oluyor. O zaman Türk Bayrağı dağıtan Zihni Aldırmaz derim ne olacak. 

Vali: Sen Büyükşehir Belediyesi diyebilirsin. Büyükşehir Belediyesi senin babanın çiftliği değil. 

Aldırmaz: Bana bak Vali isen Valiliğini bil. 

Vali: Belediye diyebilirsin Zihni Aldırmaz diyemezsin.

Aldırmaz: Ayıp be, Türk Bayrağı rozeti dağıtıyorum. Buna mani oluyorsunuz. Vali iseniz Valiliğinizi bilin. Bana bak sen de haddini aşan sözler söyleme. Türk Bayrağı dağıtıyorum kimse de mani olamaz.

Coş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Türk Bayrağı rozeti dağıtma konusunda aralarında yaşanan tartışmanın ardından "Bayrak ve Atatürk, kişisel reklam için kullanılmamalıdır" dedi.