Yüreğir Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya ilçe kaymakamları da katıldı. Muhtarlara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Vali Demirtaş, öncelikle vatandaşlar ile devlet arasında bir köprü vazifesi görerek kamu hizmetlerinin mahallelere hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında en büyük destekçileri olan muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür ettiğini dile getirdi.

İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARIMIZA BU ŞEKİLDE EL UZATTIĞINIZ İÇİN SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Meslek hayatına başladığından beri yaklaşık 30 yıldır muhtarla iç içe olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, “Sizlerin hiçbir karşılık beklemeden çok ciddi ve fedakâr bir şekilde çalıştığınızı bizler çok iyi biliyoruz. İhtiyaç sahibi insanlara kapınızı nasıl açtığınızı, onların yakacağı, yiyeceği yoksa, oturacağı evi yoksa nasıl koşuşturduğunuzu, kendi imkânlarınızla, mahalli imkânlarla veya ilgili kaymakamlığa, valiliğe giderek onlara nasıl yardımcı olmaya çalıştığınızı da çok iyi biliyoruz. İhtiyaç sahibi insanlarımıza bu şekilde el uzattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞLARIMIZI KESİNLİKLE DIŞARIDA BIRAKMAYIZ

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilin valisine bir vebal yüklediğini anımsatan Vali Demirtaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan eğer bir mahallede bir fakir fukara varsa ve biz onu görmüyorsak bunun vebalinin bizim boynumuza olduğunu söyledi. Bizim inancımız da bize bunu emrediyor. Onun için sizlerden ricam herhangi bir yerde ihtiyaç sahibi, düşkün veya dışarıda kalmış bir vatandaş gördüğünüzde bundan mutlaka bizim haberimiz olsun. Kaymakam arkadaşlarımızı haberdar edin, vakıf müdürleri arkadaşlarımızı haberdar edin, bizleri haberdar edin. Biz o vatandaşlarımızı kesinlikle dışarıda bırakmayız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin şu anki ihtiyacı karşılayamadığını ifade eden Vali Demirtaş, “Yaşlılarımız için 150 yataklı yeni bir bakımevi daha yapıyoruz. O da faaliyete geçtikten sonra Adana’mızın bu konuda biraz daha rahatlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ADANA’DA 2 BİN 500-3 BİN ARASINDA YENİ DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR

Konuşmasının devamında eğitim konusuna da değinen Vali Demirtaş, Adana’da yapılan eğitim yatırımları ile önemli bir mesafe kat ettiklerini dile getirdi.

Okul yatırımları ile ilgili çalışmaların son sürat devam ettiğini belirten Vali Demirtaş, “En son dün bir toplantı yaptık. Yeni yatırım alanları nerede belirleyeceğiz, nerelerde okula ihtiyaç var, nerelerde okul yapacağız bunları değerlendirdik. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızdan bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Onlardan bizlere okul yapabileceğimiz alanlar göstermelerini bekliyoruz. Çünkü Adana’da 2 bin 500-3 bin arasında yeni dersliğe ihtiyaç var. Bu derslik ihtiyacını mutlaka karşılamamız lazım. Çünkü 2019 yılında Allah kısmet ederse tekli öğretime geçeceğiz. Bizim hızlı bir şekilde bu arsa teminini gerçekleştirip hemen okul inşaatlarına başlamamız lazım. Ödenek konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tek sorunumuz arsa temini. Bir taraftan milli emlak müdürlüğümüz, defterdarlığımız, kaymakam arkadaşlarımız saha çalışması yapıyorlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çok ciddi gayretleri var, teşekkür ediyorum hepsine. Ama bu konuda muhtarlarımızdan da destek bekliyorum. Bir araştırma yapın çevrenizde. Hazine arazisi varsa mutlaka bizim haberimiz olsun. Oralara okullar inşa edelim. Çocuklarımız huzur içerisinde kaliteli bir eğitim alsınlar” dedi.

BU HAİNLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

Uyuşturucuyla mücadele konusunda da son zamanlarda çok ciddi çalışmaların gerçekleştirildiğini aktaran Vali Demirtaş, “Son 6 ayda 550’nin üzerinde uyuşturucu madde satıcısını cezaevine attık. Bu çok ciddi bir sayı. Bu hainlere göz açtırmayacağız. Çocuklarımızı zehirleyenlere müsaade etmeyeceğiz. Sakın ola bizim çocuklarımızın böyle bir problemi yok diye düşünmeyin. Bu illet bir gün Allah korusun hepimizin kapısını çalabilir. Eğer yeteri kadar duyarlılık göstermezsek, bu konuda uyanık davranmazsak ve yetkililerle diyalog halinde olmazsak bu sıkıntının bir gün kapımızı çalması muhtemeldir’’ dedi.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda geçen yıla göre çok daha iyi durum olunduğunu ifade eden Vali Demirtaş konuşmasının devamında “Bu sadece polisin, jandarmanın, kaymakamlıklarımızın yapabileceği bir şey değil. Bu başarıda vatandaş duyarlılığı çok önemlidir. Vatandaşlarımız bu hain insanları gördükleri zaman polisi, jandarmayı, kaymakamlığı arasınlar veya muhtarlarımız beni arasınlar biz gerekeni anında yapalım. Geleceğimiz için bunlara nefes aldırmamız lazım. Terörle mücadelemiz çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu konuda da göz açtırmıyoruz. Mahallenizde tanımadığınız, bilmediğiniz, ilk defa gördüğünüz insanlara karşı biraz daha duyarlı olmalısınız. Eğer tedirginlik duyduğunuz bir durum olursa bunu hemen emniyet veya jandarmayla paylaşın. Uyuşturucu ve terörle mücadele konularında sizlerden çok daha fazla hassasiyet bekliyorum”  ifadelerine yer verdi.

Adana’da önemli projelerden olan Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi, Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi, Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi, Tekstilkent Küçük Sanayi Sitesi, Mahrukatçılar Küçük Sanayi Sitesi, Gıda Organize Sanayi Bölgesi ile Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler veren Vali Demirtaş, toplantının devamında sözü muhtarlara bırakarak muhtarların kendisine ilettiği yol, su, elektrik, altyapı ve benzeri konulardaki talepleri dinledi.

Toplantı sonunda muhtarlar ise bu tarz buluşmaların çok yararlı olduğunu, Vali Demirtaş’a ilettikleri taleplerinin hemen sonuca bağlandığını dile getirerek Vali Demirtaş’a teşekkürlerini ilettiler.