Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost, toplantıda verdiği bilgilerde toplam 102 km uzunluğundaki Kozan-Mansurlu yolunun,  5 km’sinin bölünmüş yol, 97 km’sinin ise tek yol standardında olduğunu söyledi.
2016 yılı sonu itibariyle toplam 40,3 km’lik yolun  (35,3 km Tek Yol, 5,0 km bölünmüş yol)  sathı kaplama olarak trafiğe açıldığını kaydeden Bölge Müdürü Yakup Dost, bu güzergahtaki iki kesimde de ıslah etme ve yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Bölgedeki ait maden sahalarından dolayı hazırlanan revize kılavuz planının hazırlanarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nce 26 Nisan 2017 tarihinde onaylandığını ifade eden Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost,  güzergahta bulunan  Bin 544 metre uzunluğunda 9 adet Köprü ve toplam 9 bin 607 metre uzunluğundaki 9 adet tünelin, 2017 yılı içerisinde yapım ihalesinin planlandığını ifade etti.
Kozan-Mansurlu Karayolu toplantısına başkanlık eden ve proje hakkında bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş ise, kalıtımcılara hitaben yaptığı açıklamada, karayolunun yapımında meydana gelebilecek aksaklıkların ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordineli bir şekilde çözümlenmesi ve projenin bir an önce bitirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.