Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe’den kent ekonomisiyle ilgili bilgi aldı. Yönetim Kurulu üyeleri Zübeyt Şendur, Emine Nargile, Ziya Alim Koçer, Genel Sekreter Vekili Birol Yarman, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Gökhan Topal ile ATO danışmanları Prof. Dr. Nejat Erk, Vedat Kahyalar ve Mehmet Savatlı’nın da hazır bulundukları ziyaret sırasında Vali Demirtaş’ı ATO’da görmekten duydukları mutluluğu dile getiren Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, kent ekonomisinin gelişimine yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedefler doğrultusunda Adana Ticaret Odası olarak, önümüzdeki dönemde ihracatımızın geliştirilmesine yönelik faaliyetlere hız verdik. Bu kapsamda özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin ihracat yapabilir seviyeye gelmelerini sağlamaya çabalıyoruz. Bunun için de üyelerimize önemli oranda destekler sağladık. Üyelerimizin yurtdışındaki fuarlara katılımlarını sağlayarak uluslararası pazarlara açılma yönünde bağlantı kurmalarını teşvik ediyoruz” görüşlerini dile getirdiler.

Ziyaret sırasında konuşan Prof. Dr. Nejat Erk, Adana’da hizmet sektörünün gelişmesine yönelik olarak Adana Ticaret Odası tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Türkiye’de hizmet sektörü ihracatının 52 milyar dolarlık bir potansiyele sahip olduğunu ancak bu potansiyelin iyi değerlendirilemediğini kaydeden Erk, “Hizmet sektörü bakımından Adana’nın potansiyeli Türkiye ortalamasının üzerinde olduğundan neler yapabileceğimizi düşündük ve bu konudaki ilk oluşumu Adana Ticaret Odası önderliğinde şehrimizde sağladık. Sonuçta da konuyla ilgili her kesimin üzerinde uzlaştığı bir eylem planını oluşturmayı başardık” dedi.

 Daha sonra ATO danışmanlarından Mehmet Savatlı tekstil sektörünün durumu, Vedat Kahyalar ise Adana Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasına yönelik çalışmalar konusunda bilgi sunumunda bulundular.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da, kentin sorunlarının, kurumlar arasında diyalog ortamının sağlanması ve ortak çalışmalar yapılmasıyla çözüme kavuşturulabileceğine inandığını vurgularken şöyle konuştu:
“Adana’nın hemen her alanda sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirilmesi için hepimiz üzerimize düşenleri en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Adana’yı katma değer, yatırım ve istihdam açısından ancak bu çalışmalarla daha üst noktalara taşımamız ve geleceğin bir enerji ve yatırım üssüne dönüştürebilmemiz mümkün olabilecektir. Tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle el ele vererek kent dinamikleriyle tam diyalog halinde Adana’yı başta ekonomik alanda olmak üzere hemen her alanda daha ileriye taşımanın mümkün olabileceğine inanıyorum. Bu anlamda iş adamlarının Adana ve ülke ekonomisine katkılarınız son derecede önem taşımaktadır. Karşılaşabileceğiniz sorunlarınızın çözümü konusunda Adana Valisi olarak her zaman yanınızda olacağımı özellikle bilmenizi isterim.”