Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte gerçekleştirdiği şehitlik ziyaretlerine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra 6. Mekanize ve Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri ve mülk-i erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit derneklerinin yöneticileri ve üyeleri ile şehitlerin yakınları katıldı.
 
Kur-an’ı Kerim’den sureler ve duaların okunduğu ziyaretlerde Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile beraberindeki protokol üyeleri şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek, karanfil bıraktı.
 
Duygulu anların yaşandığı şehitlik ziyaretinde,  kabirlerin yanında dua okuyan şehit yakınlarına sarılarak bir taleplerinin olup olmadığını, hal ve hatırlarını soran Vali Mahmut Demirtaş, bir kez daha başsağlığı dilediği şehit ailelerinin Mübarek Kurban Bayramı’nı kutladı.
 
Şehitleri bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını kaydeden ve daima yanlarında oldukları şehit yakınlarına sabırlar dileyen Vali Demirtaş’ın şehitlik ziyareti, kabirler başında dualar edilen şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dilenmesiyle son buldu.
 
ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ
 
Vali Mahmut Demirtaş, Asri Mezarlığı ve Buruk Mezarlığı’ndaki şehitliklerini ziyaret etmesinin ardından Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve kamu kuruluşu temsilcileriyle birlikte şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.
 
Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran İlçesini birbirine bağlayan Tendürek Geçidi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Muhammet Oruç, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda yönelik bombalı aldırıda şehit olan Polis Memuru Zeynep Sağır ve Van'ın Merkez İpekyolu İlçesi’nde teröristlerin Polisevi ve Polis Merkezi’nin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memuru Hacı Ahmet Öztürk’ün ailelerine, eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte taziye ziyaretinde bulunan Vali Demirtaş, şehit yakınlarına sarılarak herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.
 
Aziz şehitlerin milletin kalbinde daima yaşayacağını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi hanımefendi Beyhan Demirtaş, bir kez daha başsağlığı ve sabır diledikleri şehit yakınlarının her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.
 
Ülkenin birlik ve beraberliğine kast etmeye çalışan hain odaklarla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın, Mübarek Ramazan Bayramı’nı kutladıkları şehit ailelerine yönelik taziye ziyaretleri, şehitlerin ruhlarına dualar okunması, şehit yakınlarının ‘vatan sağolsun’ mesajları verip ziyaretten dolayı teşekkür etmeleriyle son buldu.
 
HUZUREVİNDEKİ YAŞLILAR İLE SEVGİ EVLERİNDEKİ ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI
 
Vali Mahmut Demirtaş, daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde barınan yaşlılar ile Sevgi Evleri’nde kalan çocukları ziyaret ederek bayramlarını kutladı.
 
Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiği Huzurevi’nde barınan yaşlıların ellerini öperek hal ve hatırlarını soran, onlara çiçekler vererek bayramlarını kutlayan Vali Mahmut Demirtaş, hürmet duygularını ifade ettiği yaşlılara sarılarak sağlık ve mutluluk temennisinde bulundu.
 
Huzurevi’nin ardından Sevgi Evleri çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nu  ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş, burada barınan çocukları sevdi ve çeşitli hediyeler vererek bayramlarını kutladı.
 
Ziyaretleri sırasında çocuklara, yaşlılara ve yardıma ihtiyaç duyan herkese sahip çıkmanın önemini vurgulayan Vali Demirtaş, “Yaşlılarımıza, çocuklarımıza ve tüm ihtiyaç sahiplerini daima sahiplenmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile yardıma muhtaç insanlarımıza sahip çıkan, bizlere bu konuda destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımız ile hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
 
EMNİYET, İTFAİYE VE ZABITA PERSONELİNİ ZİYARET EDEREK, BAYRAMLARINI KUTLADI
 
Vali Mahmut Demirtaş, Kurban Bayramı ziyaretlerini İl Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Zabıta Müdürlüğü Personeli ile sürdürdü.
 
Bayramlaşma ziyaretleri sırasında ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile Polisevi’nde bir araya gelen Vali Demirtaş, toplumsal huzurun sağlanması, vatandaşların huzur ve güveninin tesis edilmesi yolundaki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiği emniyet teşkilatı personelinin Kurban Bayramı’nı kutladı ve huzurlu bir bayram temennisinde bulundu.
 
Daha sonra Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden Vali Demirtaş, bayramlarını kutladığı itfaiye ve zabıta personeline, çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve görevlerinde başarılar diledi.