Vali Demirtaş mesajında şu görüşlere yer verdi;

"Sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir toplumun tesis edilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için çeşitli gereksinimler vardır. Emniyet Teşkilatı kuşkusuz ki bu gereksinimlerin en önemlileri arasında yer alır.

Toplumun can ve mal güvenliğinin sağlanması,  ailelerin huzur içinde yaşaması, kamu düzeninin yasalar çerçevesinde korunması, kanunlara aykırı hareket eden suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi, vatandaşların bireysel hak ve özgürlüklerinin korunması yolunda; tüm kademeleriyle birlikte üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getiren Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden itibaren şanlı mazisindeki ve günümüzdeki başarılarıyla ülkemizin yılmaz savunucusu ve milletimizin gurur kaynağı olma özelliğini sonsuza dek sürdürecektir.

Evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde, adalet ve güvenlik olgularının tesisine önemli katkılar sunan, her türlü zorlu çalışma koşullarında hiçbir ayrım gözetmeden ülkesine ve milletine hizmet eden, adalet, huzur, güven, hak ve hukuk kavramlarından, vatan, millet ve bayrak sevgisinden asla taviz vermeyen emniyet teşkilatımız, ülkemizin ve milletimizin gurur abidesi olmaya devam edecektir.

Ülkemizin bekası ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak yolunda dünyaya örnek olan başarılı çalışmalarından dolayı emniyet teşkilatımızın her kademedeki mensuplarını, aileleriyle birlikte sevgiyle selamlıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş Yıl Dönümünü ve 10 Nisan Polis Haftası’nı can-ı gönülden kutluyorum. Vatan ve millet uğruna şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum"