Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç’un da hazır bulunduğu ziyaret ve incelemeleri sarısında, kuruma bağlı birimlerce verilen hizmetler hakkında ayrıntılı bilgiler alan Vali Mahmut Demirtaş, birimlerin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmet Binası’nı ziyaret etti.

SOSYAL HİZMETLERDE “DUYARLILIK VE SORUMLULUK DUYGUSU” ÇOK ÖNEMLİ

İl Müdürlüğü binasını ziyareti sırasında ve kurumca verilen “Sosyal Yardımlar, Engelli Evde bakım, Aile ve Toplum Hizmetleri, Şehit Yakınları ve Gazi İşlemleri,  Evlat Edinme, Koruyucu Aile, Kadın, Çocuk, Engelli ve Yaşlılara Yönelik Hizmetler” hakkında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç’tan bilgiler alan Vali Mahmut Demirtaş, toplumun dezavantajlı kesimlerine karşı daima duyarlılık ve sorumluluk içinde hareket etmeye büyük önem verdiklerini söyledi ve kurum çalışanlarına teşekkür etti.

DEZAVANTAJLI KESİMLERİN VE YARDIMA MUHTAÇLARIN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

İncelemeleri sırasında sosyal hizmetler konusunun önemine vurgu yapan Vali Demirtaş, vatandaşlara sosyal destek hizmeti verilirken yaşanan aksaklıkların ve sıkıntıların kendisine derhal bildirilmesini istedi.

Vali Mahmut Demirtaş’ın,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kurum ve kuruluşlara yönelik inceleme ziyaretleri, “Dezavantajlı kesimlerin ve yardıma muhtaçların daima Yanında olmaya devam edeceğiz” mesajı vermesiyle son buldu.

DR. EKREM TOK RUH SAĞLIĞI VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ’Nİ ZİYARET EDEREK, İNCELEMEDE BULUNDU

Vali Mahmut Demirtaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne sağlı kurum ve kuruluşlarına yönelik inceleme gezilerinin ardından, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde brifing aldı.

Hastane Başhekimi Sinan Özler, Vali Demirtaş’a verdiği brifingde “Hastalara yönelik koruyucu, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetleri ile kurumun idari yapısı, poliklinikler, doktor ve personel sayısı, araç ve gereç durumu ile tıbbi hizmetler” konularında ayrıntılı bilgiler verdi.

Vali Mahmut Demirtaş brifingin ardından, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi ve diğer görevliler ile birlikte hastanenin Acil, Psikiyatri, Dâhiliye, AMATEM, Çocuk ve Ergen Psikiyatri, Çocuk ve Ergen, Engelli, Nöroloji, Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji, Sigara Bıraktırma Polikliniklerinde incelemelerde bulunarak, hastane yöneticilerinden bilgi aldı.

Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki incelemeleri sırasında poliklinikleri gezen Vali Demirtaş tedavi gören hastalara şifa diledi ve hastane yöneticilerine verdikleri sağlık hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

HAYIRSEVER SANİYE ÖZALTIN TARAFINDAN YAPTIRILAN “SANİYE-HÜSAMETTİN ÖZALTIN ORTAOKULU’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Mahmut Demirtaş, Seyhan İlçe Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hayati Koca ve 2016 yılı Şubat ayında imzalanan protokol ile 2 milyon TL. tutarında nakit bağışında bulunan hayırsever Saniye Özaltın ile birlikte, Seyhan İlçesi Yeşilyuva Mahallesi’ndeki,  mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait arsanın üzerinde bulunan Mithatpaşa Ortaokulu bahçesinde, 28 derslikli olarak yapılan okul inşaatında incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisi sırasında, Adana’nın okul ve derslik açığını gidermek, eğitim ve öğretim başarısındaki çıtayı en üst seviyeye taşımak azmi ve hedefinde olduklarını kaydeden Vali Demirtaş, hayırsever vatandaşların eğitime yönelik katkılarının bu yöndeki çabalarına önemli bir katkı ve destek teşkil ettiğini belirtti.

Yüklenici firma yetkililerinden, tamamlanma aşamasına gelen okulun yeni eğitim ve öğretim yılında hizmet vermesi için eksikliklerin tamamlanması konusunda gerekli duyarlılığı göstermelerini isteyen Vali Mahmut Demirtaş,  inceleme gezisine kızı ve damadı ile birlikte gelen hayırsever Saniye Özaltın’ın şahsında, eğitim ve öğretime destek veren tüm hayırsever vatandaşlar ile kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.