Vali Demirtaş’a, ilk olarak Karaisalı’nın simgesel varlıklarından olan Varda(Alman) Köprüsü’nde karşılama töreni düzenlendi. Varda Köprüsü’nde incelemelerde bulunan Demirtaş, daha sonra ilçenin turistik yerlerinden Yerköprü’de kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.Varda Köprüsü ve Yerköprü’de gerçekleştirdiği incelemelerin ardından,  Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç ve Belediye Başkanı Sadettin Aslan’ı makamında ziyaret eden Vali Demirtaş, ilçenin genel durumu ve sorunları hakkında genel bilgi aldı.

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç ve Belediye Başkanı Sadettin Aslan’a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür eden Vali Demirtaş, “Adana, tüm ilçeleriyle birlikte bir bütündür. Kamu ile yerel yöneticilerin kentin gelişmesi ve kalkınması konusunda bir araya gelmesi gerekiyor. Birlik ve beraberlik sayesinde daha güzel çalışmalara ve başarılara imza atılacaktır" dedi.
Vali Demirtaş, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret ederek, ilçedeki güvenlik durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Demirtaş ardından, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve kamu kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.