Vali Demirtaş, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;
 
“Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızın, her açıdan bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi, ancak ve ancak eğitim ve öğretim ile mümkün olacaktır. Bu süreçte en büyük görev ve sorumluluğu; öğrencilerimizin öğrenim hayatlarını sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri yolunda emek sarf eden, öğretmenlerimiz üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde türlü zorluklara göğüs gererek fedakârca görev yapan, sadece öğrencilerine değil, topluma da ışık saçan saygıdeğer öğretmenlerimiz, aydınlık bir geleceğe açılan kapının yegâne anahtarıdır.
 
Ülkemiz ve Toplumumuz, Öğretmenlerimizin 
Omuzlarında Yükselmeye Devam Edecek
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir’, ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; Ya da milleti esaret ve sefalete terk eder’ veciz sözleriyle vurguladığı üzere; geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilim ışıklarıyla aydınlatarak yetiştirmek amaç ve hedefinde, öğretmenlerimizin üstlendikleri görevi bugüne olduğu gibi gelecekte de en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancımız tamdır. Öğretmenlerimiz; hür, onurlu ve saygın toplum olma merdiveninin en önemli basamağıdır. Öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve saygın bir toplum olarak daima yükseleceğimizi ve sonsuza kadar var olacağımıza dair en ufak bir endişemiz yoktur.
 
İlimizin Başarı Çıtasını Yükseklere Taşımak
En Önemli Önceliklerimiz Arasındadır 
Çocuklarımız ve gençlerimizin; özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, milli ve manevi değerlere saygılı, demokratik değerlere bağlı bireyler olarak yetişmelerine öncülük eden siz değerli öğretmenlerimizin  “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum. İlimizdeki başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak, eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedefe ulaşabilmek için yaptığımız titiz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez dana ifade ederken, tüm eğitim neferlerimize sağlık, huzur, başarı ve mutluluklar diliyor,  en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.