Adana Valisi İlhan Atış, Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, eski milletvekili Kemal Sağ, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, ASKİ Genel Müdürü Seyfettin Yılmaz ile çok sayıda bürokrat ve davetlinin katıldığı açılış töreninde kurdele kesildi.

Vali İlhan Atış, dernek binasının hayırlı hizmetlere vesile olmasını belirterek, “Ülkemizin her yerindeki insanların ve derneklerin de böyle güzel hizmetler yapmasını diliyorum” dedi.

Sarıçam belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de Varsakların ülkesini, devletini ve milletini seven, inandığı bu değerler için seve seve canını veren Anadolu’ya ilk yerleşen Türk topluluğu olduğunu belirtti.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Umut’ta derneğin başta eğitim, Varsak kültürünün tanıtımı ve yaşatılması, muhtaç olan ailelere yardım edilmesi gibi bir dizi faaliyetler hakkında bilgi verdikten sonra bina yapımında emeği geçenlerin isminin yazılı bulunduğu uzunca bir listeyi okuyarak teşekkür etti.