AB Projesi kapsamında Fransa'nın başkenti Paris'e giden öğrenciler hem yemek kültürü ile araştırmalar yaptılar, hem de tarihi ve kültürel yerleri gezdiler. Ekipte Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gildir, öğretmenler ve öğrenciler dahil 10 kişi yer aldı. Heyet 4 gün boyunca Paris'te çeşitli yerlerde araştırma yaptılar.

Kültürevi kursiyerleri ve öğretmenler ve Başkan yardımcısı bir lokantada (öyle tahmin ediyoruz) yemek kültürüyle ilgili araştırmada.

Hizmete açılan kültürevleriyle Yüreğirli vatandaşların önünün açıldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Adana'nın dışına dahi çıkamayan vatandaşlarımız kültürevlerimizde verdiğimiz eğitimler sayesinde dünyanın en fazla turist çeken ve Dünya mutfak sanatının doğduğu Paris'e gidip gezebiliyor

Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gildir, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan heyet Dünya mutfağının önemli yemeklerinden fransua da kuledata yemeğini incelerken.
Bunun yanı sıra Türkiye'nin önemli yerlerine geziler de düzenliyoruz.  Dünyanın en eski mutfak sanat okulu Le Cardon Bleu ilk kez Paris'te açılmıştır. Fransa bu anlamda dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir.

Heyette bulunan bazı öğretmen ve kursiyerler Dünyanın en eski mutfak sanat okulunu inceleyerek, bilgi ve birikimlerini arttırdılar

Gençlerimiz burada mutfakla ilgili araştırma yapma imkanına kavuştular. En önemlisi ise Adana ve Türkiye dışına çıkarak dünya görüşlerini değiştirme fırsatı yakaladılar. Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinden aldıkları sertifika ile hem yurt içinde hem yurt dışında iş başvurusu yapabiliyorlar. Böylece gençlerimizin önünü açıyoruz, onların iş bulmalarında yardımcı oluyoruz." diyerek hizmete açılan kültürevlerinin çok önemli bir eksikliği giderdiğini belirtti.



Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gildir, öğretmenler ve kursiyerler Şamıdatta lö franj tatlısıyla ilgili araştırma yaparken...