İlk gün gruplar ve farklı başlıkların konuşulduğu masa toplantıları şeklinde başlayan çalıştay ikinci günde baro başkanları ve temsilcilerin katıldığı toplantı ile devam etti. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 33 baronun katıldığı Çalıştay’da yaptığı konuşmada, ülkemizin yönetsel anlamda kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sistemi yok ederek, halk iradesinin tecelli noktası TBMM’nin devre dışı bırakıldığı, tek adam rejiminin hakim olduğu bu günlerde hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına be demokrasiye daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, şu değerlendirmede bulundu:

 “Mesleki sorunlarımız, bu günlerde emniyet binalarından avukatların duyarlı kapıdan geçmeyi dayattığı, avukatları olağan şüpheli olarak gördüğü süreçte artmaktadır. Adana’da son bir ayda başlayan bu hukuksuz uygulama karşısında emniyetten gelen müdafii taleplerini kabul etmiyoruz ve emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduk, Bu hukuksuzluğa TBB’nin ve tüm baroların tepki koyması gereklidir. İnsan hakkı ihlalleri ve toplumsal olaylara karşı, Türkiye’nin hukuk devleti olabilmesi, yargısının tarafsız ve bağımsız olabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu uğurda sözümüzü, fikrimizi, düşüncelerimizi hiç çekinmeden, korkusuzca kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sorunlarımız çok ve büyük. Ortak bir dil bulmak, ortak bir mücadele alanı yaratmak ve sesimizi en güçlü şekilde duyurmak çözüme giden yolun başlangıcıdır. Bu anlamda; savunmasız yargı olmaz. Avukatsız adalet olmaz.

Toplumun farklı seslerine ve muhalif kimliklere yargı aracı kılınarak yürütülen zulüm ve baskılar devam etmektedir. Bunun son örneği Türk Tabipleri Birliği Başkanı ve yönetimine açılan, duruşması 27.Aralık’da Ankara’da görülecek davadır, biz Adana Barosu olarak dayanışma ve hukuki yardım için bu duruşmada olacağız, hassasiyet sahibi herkes orada olmalıdır.

İzmir Barosunun bu çalıştayını önemsiyorum, sorunlarımıza bir katkı sunacağına inancım tamdır