Genel Kurulda meslektaşlarının verdiği destek ve teveccühüyle göreve geldiklerini anımsatan Av. Küçük, 1 yıllık süreçte birçok etkinlik yaptıklarını ve hukuksuzluklara karşı durduklarını söyledi ve; "Güçlü, katılımcı ve etkin baro anlayışımız bundan sonraki süreçte de devam edecektir" dedi.

Türkiye’de hak ihlali niteliğindeki sosyal ve toplumsal olayları, davaların takipçisi olduklarını ifade eden Av. Küçük, "Geçmişte olduğu gibi kamuoyunu ilgilendiren olayların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bunun yanında yaptığımız suç duyuruları da oldu. Özellikle youtube üzerinden Atatürk"e yapılan hakaretlere davalar açtık, hayvanlara uygulanan şiddetle alakalı suç duyurularında bulunduk" diye konuştu.

Baro'nun hizmet binası konusunda Adana’nın sürekli gelişim içerisinde olduğunu hatırlatan Av. Küçük, şöyle devam etti:

"Baromuza ait bir hizmet binası için yeni adliye binasına yürüyüş ve görüş mesafesinde iki ayrı arazi ile ilgili çalışmalar hızla devam etmektedir. Yeni adliye binası inşaatı baro yönetimimiz tarafından her ay yerinde inceleniyor. 2018 yeni adli yıl açılışında faaliyete gireceği öngörülmektedir. Adli yardım merkezimiz, aile mahkemelerinin taşındığı Reşatbey Mahallesi’ndeki çok yakın mesafede olan baromuza ait binaya taşındı. Reşatbey’deki binamız ile ilgili bazı düzenlemeler yapılmış, merkezi kalorifer sistemi tamamlanmış, staj eğitim çalışmaları da tamamen bu merkezimizde devam etmektedir. Yurttaşın da bu şekilde adalete erişiminin daha rahat sağlanmasına imkan vermiştir."

ADANA'DA BAM'IN FAALİYETE GEÇMESİ...

Av. Küçük, konuşmasına devamla; "Bölge Adliye Mahkemeleri 5 Eylül 2017 tarihinde faaliyete başlaşmış olup, 4 avukat odası ve 1 adet avukatlar kafeteryasının baromuza tahsisi sağlanmıştır. Bu odaların kullanımına uygun hale gelmesi amacıyla tefrişat ve dekorasyon çalışmaları devam etmektedir. Avukatlarımızın BAM'daki ihtiyaçlarını karşılayacak bir çalışma olduğunu düşünmekteyiz.

BARO TESİSLERİNİN DURUMU...

Baro tesislerimizin yıllara dayanan kullanımından doğan bakımlar yapıldı, ısıtma-soğutma sistemi yenilendi. Tesislerimizin önünde bulunan hatıra ormanına fidan dikimi ve mevcut ağaçların bakımı yapıldı. İcra mahkemelerinin bulunduğu ek adliye binamızda baro odasında bulunan bilgisayar sayısı artırımı yapıldı, gelen şikayetler üzerine kameralı takip sistemi kuruldu. Genç meslektaşlarımızın büro edinmede yaşadıkları sorunları bir nebze de olsa gidermek için "uyum bürosu" adı altında arayışlarımız devam ediyor."

CMK HİZMETLERİNDEKİ İYİLEŞTİRİLMELER...

Geçmiş dönemlerde Ceza Muhakemesi Kanunu’na (CMK) göre iyileştirmeler yapıldığını belirten Av. Veli Küçük, "20 TL olan yol ücreti 30 TL oldu. CMK ücretleri ortalama yüzde 25 oranında arttı. CMK yönergesinde yapılan değişiklikle yıllık mazeretli gün sayısı 60 günden 75 güne çıkartıldı. Genç baro meclisimizin, genç meslektaşlarımızın CMK görevlerinde kademeli pozitif ayrımcılık ile daha fazla görev almalarına dair talepler genel kurul kararı gerektirdiği ve yönetim kurulu kararı ile yapılamayacağından dolayı Ekim 2018’de yapılacak genel kurulun gündemine alınacak" diye konuştu.

ŞEFFAF VE GÜÇLÜ BİR ADANA BAROSU...

Adana Barosuna kayıtlı 2 bin 385 avukat, 373 stajyer avukat ve 24 baro personeli olduğunu vurgulayan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 150 basın açıklaması ve 25’e yakın konferansla aktif ve şeffaf bir baro olduklarını söyledi.

Av. Küçük, "Kozan Cezaevlerinin avukat görüşme odalarının tefrişatları yapılarak dizayn edilmiştir. Amacımız; çıtası yükselmiş, kurumsallaşmasını tamamlamış güçlü bir baro ve saygın avukatlığın devam ettirilmesidir. Yeni dönemde de hak ihlallerinin karşısında olacağız.” dedi.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Örgütünün 2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinin açıklanan rakamlarına göre Türkiye’nin 4 sıra gerileyerek 180 ülke arasında 155. sırada yer aldığını belirtti. 31 Ekim 2017 tarihi itibariyle Türkiye cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan 23’ü imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü 170 gazeteci bulunduğunu anlattı. Konuşmanın ardından 17 dakika süren bir yıl çalışmalarının anlatıldığı slayt sunumuna geçildi.