Divan Oteli Yaşar Kemal Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya; Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Baro Kadın Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şubesi Başkanı Zühal Dinçer ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’de 18 yaş öncesi evliliklerin yüzde 25 olduğunu, kırsal bölgelerde bu oranın  yüzde 32’lere ulaştığını ifade eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, bu tablonun temelinde kadın- erkek eşitsizliğinin yattığını vurgulayarak, "Çocukların gözünde eşit olmayan dağıtım kabul edilmez. Aileler çocuklarına aynı yaklaşım ve hakları tanımalı. Cinsiyet ayrımı yapılmamalı. Victor Hugo'nun şu sözünü hatırlatırım: "İyi olmak kolaydır, zor olan eşit olmaktır"" diye konuştu.

Av. Küçük, sayısız kanun maddesi değiştiğini, ancak ceza davalarında şiddet mağduru kadının beyanının esas alınmadığını, CMK’dan ücretsiz vekil atanmasının bizzat mahkemesine giderek talebe ve hakimin oluruna bağlı olduğuna işaret etti. Ceza hallerinde olayın özelliklerine göre alt sınırdan uzaklaşılması gerektiğini, sudan sebeplerle hafifletilme uygulamasının doğru olmadığını belirtti.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi mücadelenin dün olduğu gibi yarın da, yüksek bir farkındalıkla süreceğini ifade etti.

Av. Küçük,"Devletin görevi etkili önlemi, tedbiri ve uygulamaları yaşama geçirmek olmalıdır" dedi.

Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen bütün bileşenlere teşekkür etti.

“CİNSİYET EŞİTLİĞİ MÜFREDATA EKLENMELİ”

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, “Uluslararası İstanbul sözleşmesi gibi cinsiyet eşitliği dersinin de MEB müfredatına eklenmesi yünündeki maddesinin de işlevsel hale getirilmesi gerekli’’dedi.