Karşılıklı mesleki sorunlar ve çözümleri hakkında görüş alışverişi yapılan ziyaret esnasında ülkemizde avukatlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların her geçen gün artmasından duyulan kaygı dile getirildi. Kaliteli bir hukuk eğitimi sunamayan ve sayıları her gün giderek artan hukuk fakültelerinin, avukatlık mesleğinin geleceğini tehdit ettiğine işaret edildi.

Mesleki sorunların konuşulduğu ziyarette, hem hukukçuların, hem de toplumun yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konularında beklentileri olduğu ifade edildi.

Ülkemizde adil yargılanma hakkı ve ifade özgürlüğü ihlallerine yönelik uygulamalardan duyulan rahatsızlık gündeme geldi. Kaz dağlarında ve Salda Gölü’nde doğa katliamlarına karşı toplumun duyarlı olması istendi.

5 gün önce Anayasa Mahkemesinin, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla hazırlanan metne imza atan 10 akademisyenin, terör örgütü propagandası yapma suçundan cezalandırılmaları nedeniyle yaptıkları bireysel başvuruda hak ihlali kararı vermesinin de demokrasinin yaşama geçmesi, düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması ülkemizin aydınlık ve çağdaş geleceği açısından memnuniyet verici olduğu belirtildi.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Yıllardır dile getirdiğimiz yargıdaki sorunlar çözüme kavuşmadığı gibi, çığ gibi artmaktadır. Şu an kötü giden ekonomimizin dahi düzelmesi için, hukukun üstün olmasıyla mümkündür.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, iki komşu baronun ortak çalışmalarla güçlerini birleştirmenin önemine vurgu yaptı.

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, ülkemize, demokrasimize, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına, adil yargılanma hakkına, hukuk devletine, insan haklarına ve savunma hakkına sonuna kadar sahip çıkmak ve korumak zorunda olduklarını belirtti.

Ziyaret esnasında Mersin Barosu Genel Sekreteri Av.Adnan Günbay, TBB Delegesi Av.Levent Demir ve Baro mensubu Av.Hamit Mert Avcı’da yer aldı