Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER), Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana İnsanına ve Kentine Hizmet Vakfının ortaklaşa düzenlediği “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi, Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı” tamamlandı.

Avrupa Birliği Projesi’nin ilk ayağı olan bu etkinlikte Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Yabancı Dil Eğitimi ve Sınıf Öğretmenliği bölümlerinde okuyan ve mezun olan katılımcılara; yabancılara Türkçe eğitimi konusunda alanında uzman öğretim elemanları tarafından eğitim verildi. Sertifika programı hakkında bilgi veren Adana İnsanına ve Kentine Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Örü, 27 Şubat ile 10 Mart tarihleri arasında Tarihi Kız Lisesi’nde (Adana Kültür ve Sanat Merkezi) gerçekleşen eğitime 40 kişinin katıldığını söyledi.

SURİYELİLERİN TÜRKÇE ÖĞRENMESİ ÖNEMLİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Örü “Türkiye’de yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteci var. Adana’da da yüzbinlerle ifade edebileceğimiz sayıda mülteci mevcut. Onların, Adanalılarla iletişim kurabilmesi, sorunların azalması açısından ve kente entegrasyonlarının sağlanması için çok önemli. Onlara Türkçe dersi verecek eğitmenlerin özel bir eğitimden geçirilmesi, amaca ulaşma açısından gerekliydi.  Bu nedenle ‘Eğiticinin Eğitimi Programı’nı planlayıp gerçekleştirdik. Başta Çukurova Üniversitesi TÖMER ve Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan olmak üzere, pek çok üniversiteden gelen öğretim üyeleri bu eğitimde görev aldı. Bu programı tamamlayan öğrencilerimiz Avrupa Birliği projelerinde, özel kurslarda, devletin ilgili birimlerinde iş sahibi olabileceklerdir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HÜSEYİN SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan da eğitici eğitimlerinin ilkini Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi TÖMER iş birliğinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Aslan, “Göçle gelen insanları anlamak onların sorunlarını aktarmak açısından ihtiyaç duyulan bir eğitim. Eğitim sonrası Belediyemizin destekleriyle nitelikli eğitimin artacağına inanıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü, insani açıdan seçildiği günden bu yana savaş ve iç çatışma sonucu ülkelerinden ayrılmak durumunda kalan ve Adanamızda yaşamlarını sürdüren misafirlerimizin her zaman yanında olmuştur. Adana Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’e destekleri için minnetrarız. Adana Kent Konseyi olarak, 2012 yılından bu yana göçle gelen insanların entegrasyonuyla ilgili, Büyükşehir belediyemizin desteğiyle faaliyet gösteriyoruz” dedi.