Gereve desteğinden dolayı Türk-İş 4. bölge başkanı Edip Gülnar’a teşekkür edene Akkaya, “Biz greve yüzde 88 katılımla başladık ve başladığımız gibi de bitirdik. Grevimiz boyunca AKP hükümetinin baskıcı yönetimiyle karşılaştık, zor şartlar altında gerçekleştirdiğimiz grevimizde Türk-İş’in yanımızda olması polisi biraz olsun dizginleştirdi ve sadece önlem aldılar. Bize verdikleri destekten dolayı Türk-İş’ e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“UZLAŞSALAR DEVLET ZARAR UĞRAMAZDI”

Yaptıkları grevin devleti maddi manevi birçok zarara soktuğunu belirten Akkaya, “Bizim yıllık maliyetimiz 2,5 milyon TL ama biz greve girdikten sonra devletin kaybı 32 milyon TL oldu. Biz 8 Temmuzda greve başladık 9 Temmuzda altın karaborsaya düştü fiyatlar yükseldi. Bizimle uzlaşma yolunu en başta seçmeleri gerekiyordu ama ne olursa olsun bu grev bizim zaferimizle sonuçlandı bunun için mutluyuz” dedi.

“YATIRIM YAPILMIYOR”

Adana bir zamanlar tarımın ve sanayinin en üst seviyede olduğu bir bölgeyken şimdi birçok fabrikanın kapandığını vurgulayan Akkaya Şöyle devam etti:

“AKP 12 yıllık iktidarı boyunca yatırım en fazla kamuya yapıldı bu yatırımda ceza evleri ve icra yatımları için ayrıldı. Bizim CHP olarak demir ağlarla ördüğümüz vatanımızı onlar demir parmaklıklarla ördüler. Adana birçok fabrika kapandı iş yapamaz hale geldi çünkü her şeyi dışardan ihraç etmeye başladılar hem üreticimizi hem de tüketicimizi mağdur ettiler.”

“KIŞKIRTICI HAREKETLER YAPILIYOR”

İktidarın Suriye politikasını da değerlendiren Akkaya, “ Hatay yolgeçen hanına dönmüş kimin girip kimin çıktığı belli değil. Muhalifler sınırdan geçip dinlenip geri dönüyorlar. Sanki sadece hava sınırımız ihlal ediliyormuş gibi havadaki uçağı düşürdüler. Kışkırtıcı hareketlerle insanları savaşa sürüklüyorlar bunun nedeni ise yakında patlak verecek olan ekonomik krizdir. Krizi savaşa dayatacak onu bahane edecekler başka türlü halleri içinden çıkılır bir hal değil” dedi.

“MİTİNGE DAVET”

Kesinlikle savaş istemediklerinin de altını çizen Akkaya, “Savaş hem maddi hem de manevi olarak hepimizi çökertir, insanlarımız zarar görür. Bizler bunu için ‘Savaşa Hayır!’ demek için bugün mitingde olacağız. Sesimizi gür bir şekilde tüm dünyaya duyurabilmek için birlik olmalıyız. Hangi partiden olduğu kim olduğu önemli değil savaş istemeyen barışı isteyen kim varsa eline bayrağını alıp miting alanında olsun” diye konuştu.

“ADANA’DAN TARAFIZ”

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yerel seçimlere değindi. Bu seçimin gerek Türkiye, gerekse Adana açısından büyük önem arz ettiğini söyleyen Gülnar, “Tüm siyasi partilerin genel başkan ve yetkili organları meclis üyesi, gerekse Belediye Başkan adayını belirlerken mevcut kentin tüm dinamiklerini dikkate almalarını istiyoruz. Türk-İş olarak bu konuda çok hassasız ve Adana’dan tarafız” dedi.