Adanahabermerkezi.com
Adana Büyükşehir Belediyesi daha önce tüm ilçe Belediyelerine yazı yazarak "Hayvancılık yapılamayacak alanlar"ın belirlenmesi ve kendilerine iletilmesini istemişti. Bu talebe yanıt veren Ak Partili Aladağ Belediyesi, ilçede merkez Sinanpaşa Mahallesi ile kırsaldakı Akören ve Başpınar Mahallelerini hayvancılık yapılamayacak alanlar olarak gösterdi. Bu süreç öncesinde de Büyükşehir Belediyesi'nın köylülere destek amacıyla başlattığı tavuk desteği ve yem desteği için MHP Milletvekili adayı Akören doğumlu Avukat İsa Ayanoğlu Akören ve Başpınar mahallerinde 8 ailenin projeye katılması sağladı. Ancak Akören ve Başpınar Mahallerinin Hayvancılık yapılamayacak alan olarak belirlenmesiyle burada yaşayan dar gelirli vatandaşlar projeye kabul edilmedi. 
Bu sürecin ardından Akören ve Başpınar Mahallesi sakinleri mahallelerinde doğan siyasetçi Avukat İsa Ayanoğlu'na durumu bildirdi. Ayanoğlu'da Merkezde bulunan ve hayvancılık yapılması yerleşim olarak uygun olmayan Sinanpaşa Mahallesi dışında hayvancılık yapılabilecek Akören ve Başpınar Mahallerindeki yasağın kalkması veya yürütmenin durdurulması için hem Aladağ Belediyesi'ni hem de kendi partilisi olan Adana Büyükşehir Belediyesi'ni mahkemeye verdi. Mahkeme ise Başpınar mahallesinde hayvancılık yapılamayacağı yönündeki kararın yürütmesini durdurdu. 
 
Akören ile ilgili de önümüzdeki haftalarda dava görülecek. 
Avukat İsa Ayanoğlu ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

"Başpınar mahallesinde hayvancılık faliyetinin yasaklanmasına ilişkin Aladağ Belediyesi talebi ile Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından verirken kararın iptali için açmış olduğumuz davada YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA karar verilmiştir. Başpınarlı hemşehrilerime hayırlı olmasını dilerim.  
Aynı süreç Akören Mahallesi için de işlemekte olup yakın Zamanda benzer bir kararı bu mahallemiz için de alacağız inşallah."