Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar hastanenin eski başhekimi Metin Aydın, eski başhekim yardımcıları Yakup Ziya Genç ile Ahmet Koşak, başka bir suçtan tutuklu Hüseyin Şahin, tutuksuz müşteki sanıklar Hacı Yıldız, Rahile Kocabaş ve Zafer Kılıç ile sanıklar Ahmet Turaktekin, Ali Yüksel, Alican Demet, Atilla Akova, Aydın Akdoğan, Ayten Kılıç, Faruk Gülhan, Gülcan Sürer, Hacı Musa Kodal, Hamdullah Tanrıkulu, Haşim İşibol, Hüseyin Bayar, Latife Keşli, Mustafa Uğurlu, Nilgün Çelik, Ömer Dede, Özden İnan, Ramazan Balak, Rızvan Dilmen, Siraç Üre, Sıtkı Şenler, Yaşar Kaynar ve Süleyman Güngör hazır bulundu. İkisi müşteki sanık 13 kişi ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Metin Aydın, savunmasında suçlamaları reddederek, suç örgütü kurmadığını ve üyeliğinin de bulunmadığını söyledi.

Numune Hastanesine geçici görevle geldiğini belirten Aydın, 'Göreve başladıktan kısa süre sonra profesyonel ekiple çalışmak üzere yeni ihale komisyonu oluşturdum. Handan Savaş'ı alma nedenim bu konunun eğitimini görmesi. İhale komisyonunda olan kişileri tanımıyordum' dedi.

Bu oluşumun ardından hastanenin yemek ve temizlik ihalesinin yapıldığını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

'Bu ihaleleri ben değil komisyon iptal etti. Bunun nedeni de yaklaşık maliyetin üzerinde olması. Bu ihalelerin pazarlık usulüyle verilmesine de komisyon karar verdi. Ben de onayladım. Bu işlemler yasal şekilde duyuruldu. İhalelere fesat karıştırmadım. Osman ve Ahmet Koşak'ı daha önceden tanıyorum, bunlar aile dostlarım. Bunlarla ortaklığımız yok. Kimseye yüzde 50 hisse verilmesi konusunda görüşme yapmadım ve bu konuda telkinim olmadı. Buradaki görevimin 3 yıl uzayacağı konuşulduğu için ev almak istedim. Ev alma isteğimi Hacı Yıldız duymuş ve bana yardımcı olabileceğini söyledi. Bir ev Bulduk ve bana fiyatının 90 bin TL olduğunu söyledi. Daha sonra kendime ait evle bu evi takas ettik. Bazı sorunlar olunca evi geri almak için telefonla görüşmemiz oldu. Yemek ihalesini alan firmanın sorumlusu Şeyhmus Bülbül'den kredi kartı alıp ihtiyaçlarımı karşıladığım iddiası doğru değil. 150 kişiden fazla kişiyi işten attığım iddiası doğru değil.'

Sanık Yakup Ziya Genç de suçlamaları kabul etmedi. Numune Hastanesinde 1992 yılından beri çalıştığını belirten Genç, son 5 yıldır da başhekim yardımcılığı görevi yürüttüğünü ifade etti.

Satın alma komisyonlarında 2004 ve 2005 yılları arasında bulunduğunu kaydeden Genç, 'Hastanenin ihalesini alan firmalarla ilişkim ve ortaklığım yok' dedi.

Sanık Ahmet Koşak da suçlamaları reddederek, 'Metin Aydın ile ihale konusunda görüşmemiz ve şirket devri olmadı. Daha önce muhtar olduğum için bana ait silahım vardır. Uzun namlulu silaha sahip olmadım. Osman Koşak ise ağabeyim olur. Onun üzerine kayıtlı silah olup olmadığını da bilmiyorum' diye konuştu.

Duruşmada savunması alınan diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve diğer tutuksuz sanıkların dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında, her suç karşılığında 3 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmış, tutuklu sanık Metin Aydın hakkında 61 yıl, Yakup Ziya Genç hakkında 109 yıl hapis cezası istenmişti.