28 Mayıs Perşembe günü gerçekleşen toplantıya, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Genel Sekreter Ekrem Aslan, Kent Konseyi bünyesindeki meclis ve çalışma gruplarının başkanları, genel kurul üyeleri ile sivil toplum ve kamu kuruluşlarından temsilciler katıldı. 

Açılışın ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Tevfik Yıldırım ile Kentleşme ve İmar Çalışma Grubu Başkanı, toplantı moderatörü Enver Yılmaz tarafından iki adet sunum yapıldı. Daha sonra 2012 yılında Kent Konseyi bileşenlerinin katkılarıyla oluşturulan "Adana Sürdürülebilir Gelişim Eylem Planı" (ASGEP) üzerinde incelemelerde bulunuldu. Plan dahilindeki sosyal, kültürel, ekonomik, ekolojik ve mekansal hedeflerin gerçekleştirilmesi için yapılacaklar tartışıldı.

Adana'nın yakın gelecekte Türkiye'nin önemli metropollerinden biri olacağına dikkat çeken katılımcılar, sahip olduğu potansiyeli değerlendirme yolunda Adanalıların el ve güç birliği yapmalarının önemini belirtti.

ASGEP'in Adana için sağlık, kongre, doğa ve inanç turizmi hedeflerini öne çıkaran, "Marka Kent Adana"'yı yaratmayı öneren bir strateji sunduğunu belirten Ekrem Aslan; "Değişen ve gelişen şartlar göz önüne alındığında Adana Sürdürülebilir Gelişim Planı’nın yeniden revize edilmesi ve mevcut durumun yeniden değerlendirilmesi ihtiyacı duyulmuş, bu amaçla sürdürülebilir gelişim toplantılarının ilkinin 28.05.2015 tarihinde gerçekleştirilmesi kararı Kent Konseyi Kentleşme ve İmar çalışma Grubu toplantısında alınmıştır. Yarının Adanası temalı gerçekleştirilen bu toplantıda, siz katılımcıların değerli görüşleri Kent Konseyi sekreteryamız tarafından kayda alınmakta olup, ortaya çıkan fikirler Yarının Adana’sını oluşturmada temel teşkil edecektir. Katkı ve destekleriniz için teşekkürler." diye konuştu.