Şimdi her şey yeniden başlıyor partilerin bir birleriyle olan yarışı tüm hızıyla start alıyor. Burada önemli konu Millet vekilliği için adayların kendilerini genel merkezlere en iyi şekilde tanıtmaları göstermeleri ve elbetteki siyasetin olmazsa olmazı kulisler.
 Öyle alakasız aday adayları çıkacakki siz bile şaşıracaksınız . Bu yarışta elbette refarandum galibi AK Parti en gözde parti olacaktır . Araya bakanlar sokulacak dosyalar hazırlanacak ve genel merkezin kapıları aşındırılacak ve bir umut aranacak . Yani milletin kimi aday olarak görmek istediği yine pek değer bulmayacak. Bu anlattıklarımın aksi bir durum olursa emin olun hem şaşıracağım hemde sevineceğim. Yarış başladı bunun start’ınıda aşağıda okuyacağınız gibi Sayın Başbakan verdi
Erdoğan AK PARTİ İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda 2011 genel seçimleri için çalışmalara start verdiğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 9 ay sonra 2011 Haziran'ının ilk haftası genel seçimin gerçekleştirileceğini belirterek, ''Büyük ihtimalle Haziran'ın ilk haftasında bunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ne yapacaksak Mart'a kadar bütün ön hazırlıklarımızı bitirmemiz lazım. Teşkilat olarak çok güçlü bir hazırlık, dinamik bir hazırlık... Rehavet olmayacak'' dedi….