Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (Adana ESOB) organize ettiği etkinlikte, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Kaşif Gökdoğan, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Erkek Berberleri Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Adana Kuaförler ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Emin Ünal, ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış'ın da yer aldığı heyetle, Adana Huzurevi ve Çocuk Yuvasıs'nı ziyaret eden Çukurova Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri, çalışmalarıyla yaşlı ve çocukların takdirini kazandı.

Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı Kama ve Müdür Yardımcısı Hacı Ali Ünal'ın nezaretinde, kurumda barınan yaşlılar ile tek tek ilgilenerek sohbet eden kuaförler, saç ve cilt bakımı da yaptı.

Huzurevinde ve küçük evlerde kalan kadınları odalarında ziyaret eden kuaförler, yaşlılara saç kesimi ve manikür yaparken, yataktan kalkmakta güçlük çekenlere uzandıkları yerde cilt bakımı hizmeti verdi. Erkek yaşlılar ise yemekhanede kurulan bir masanın etrafında, saç ve sakal tıraşı oldular.

Huzurevi sakinleri, ESOB'un organizasyonuyla gerçekleşen ziyaretten çok memnun olduklarını belirterek, kuaför öğrencilerin her zaman kendilerini ziyaret etmesini istediler.

Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ünal ile Erkek Berberleri Esnaf Odası Başkanı Uygunsözlü ile ESOB Genel Sekreteri Kartalmış da zaman zaman çeşitli vesilelerle huzurevi ve çocuk bakım yurdunu ziyaret ederek, bu tip etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade ederken, Çıraklık Eğitim Merkezi' ne de katkılarından dolayı teşekkür ettiler.


ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış, Birlik Başkanı Kazım Barışık'ın, Ankara'daki Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda bulunması nedeniyle etkinliğin bu bölümünde bulunamadığını belirtirken, huzurevinde kalan tüm yaşlılara selam ve saygılarını gönderdiğini söyledi. Oda Başkanı Ünal ise, yaşlılara özel günlerde değil, her zaman gönüllü hizmet vereceklerini belirtirken, 'Yaşlılarımızın bu küçük hizmetimiz karşısındaki mutlulukları bizi de çok sevindirdi. Onlarla daha fazla birlikte olmaya çalışacağız. Dönem dönem ziyaret edip, bakımlarını yenileyeceğiz' dedi.


Heyet, daha sonra Adana Çocuk Yuvası'nı da ziyaret ederek Okul Müdürü Resul Yazıcı ve Müdür Yardımcısı Fethi Kılıç ile görüşüp, kuaförlere yuvada kalan çocukların saç bakımlarını yaptırdılar.