Seyhan Oteli’nde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Seyhan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hakan Tuyan, yaptığı konuşmada ‘’Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız değerli büyüklerimizle bugün bir aradayız. Onların varlığı, bağlı olduğu ailenin temel direği temel dirliğidir. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız. Onları sadece özel gün ve anmalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu hissettirmeliyiz. Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi saygıdır. Türk toplumu bu temel kural doğrultusunda toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı gelecek kaygılarımızı azaltacak hangi yaşta olursa olsun tüm bireylerin yaşama güvenle bakmasını sağlayacaktır. Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi yaşlıların karşılaşabileceği sorunları en aza indirilmesidir. Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış toplumlardır. Unutmayalım, bugün onlar için yaptığımız her şey esasında kendi geleceğimizi şekillendiriyor’’ ifadesini kullandı.
Tuyan konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kuvvetinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur’’ sözüyle bitirdi.
Seyhan Rotary Kulubü üyeleri ve Adana Huzurevi sakinlerinin katıldığı iftar yemeği sonrası konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaşlılarda, Seyhan Rotary Kulübü başkan ve üyelerini huzurevine davet etti.