Kent merkezinden geçen sulama kanallarında alınan önlemler yerinde denetleyen Vali Mahmut Demirtaş, inceleme gezisi sırasında hazır bulunan Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’dan bilgi aldı.

İLİMİZDE, BOĞULMA OLAYLARININ HİÇ OLMAMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ

Yaz mevsiminin  yüksek nem oranının da etkisiyle hayli sıcak ve bunaltıcı olduğu Adana’da,  2002-2016 yılları arasındaki 13 yılda 235 vatandaşın boğularak yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Vali Mahmut Demirtaş, boğulma olaylarının önlenmesi için sulama kanallarındaki tedbirlerin büyük önem taşıdığını belirtirken, vatandaşlara ve ailelere de çocukların ve gençlerin sulama kanallarında yüzmemeleri konusunda bilinçlendirilmesi çağrısında bulundu.


YENİ KORUYUCU ÖNLEMLER ALINDI

DSİ Bölge Müdürlüğü’nün boğulmaları önleme yönelik yeni alınan tedbirlerden bahseden Vali Demirtaş, “Sulama kanallarının çevresinde ve içerisinde bariyer, korkuluk, tel çit ve ikaz levhaları gibi boğulmaları önleme konusunda tedbirler aldık. Ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğümüzce yeni geliştirilen tek sıralı kafesler kanallara yerleştirilerek, suya giren kişilerin buralara tutunarak, boğulmaların önüne geçilmesi düşünülmüştür. Bu tür tedbirler sulama kanallarına yoğun olarak girilen yerlerde uygulanacaktır” dedi.


ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ BU KONUDA BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Vali Mahmut Demirtaş, sulama kanallarındaki önlemlere yönelik inceleme gezisi sırasında yaptığı açıklamada, “Aldığımız tüm önlemlere rağmen, yaz aylarında ilimizde meydana gelen boğulma olayları bizleri derin üzüntüye sevk etmektedir. Motorize emniyet ekiplerimiz ile ilgili kurum ve kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalar kadar, çocuklarımız ve gençlerimizin de suya girmemeleri ve serinlemek maksadıyla sulama kanallarına girmemeleri, boğulma olaylarının önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Ailelerimizin ve tüm vatandaşlarımızın, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu açıdan özellikle uyarmaları ve serinleme ihtiyaçlarını daha güvenli olan havuzlarda gidermeleri konusunda bilinçlendirmelerini özellikle istirham ediyorum. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, sulama kanallarında alınan önlemlerin titizlikle takipçisi olacağımızı belirtiyor, ilimizde boğulma olaylarının hiç olmamasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın can güvenliği konusunda tüm tedbirleri alarak çalışmalarını sürdüren DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.