Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi'nde 208 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’nin üçüncü büyük adliyesi olacak olan bina inşaatında, dış cephe kaplamanın büyük bölümünün tamamlandığı, iç dizayn, çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarının da sürdüğü kaydedildi. Yaklaşık yüzde 80’ı tamamlanan adliye sarayı inşaatının özellikleriyle hem akıllı hem çevreci olacağı bildirilmektedir. Yer altından çıkan suların bir depoda muhafaza edilip kurulacak arıtma sistemiyle binanın ısıtılması ve soğutması ile bahçe sulamasında kullanılacağı, ayrıca çatısına kurulacak enerji panelleriyle elektriğini kendi üreteceği ve binanın elektronik sistemle kontrol edileceği belirtilmektedir. Yetkililer, şu anda 347 çalışanıyla, inşaatın devam ettiğini ve Mayıs 2018'de yeni Adliye Sarayı binasının tamamlanmasının öngörüldüğünü bildirdiler.

Ayrıca, tamamlandığında fiziki yapısı ve peyzaj düzenlemeleriyle yurttaşların ve personelin çok rahat kullanabileceği fonksiyonel bir bina olacağı belirtilmektedir. Binada kullanılan ürünlerin çevreye saygılı, doğal ürünler olmasına özen gösterilmiştir.  Ayrıca duruşma salonlarından kalem odalarına binanın her yeri modern bir şekilde dizayn edilecektir.

Adalet Sarayı'nın Baro Başkanlığına tahsis edilmesi planlanan bölümünündeki odalar, kalem odaları, kafeterya yeri ve diğer tüm birimler gezildi, eksiklikler tespit edildi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük "Adliye Sarayı'nın bir an evvel hizmete geçmesini bekliyoruz. Gördüğümüz eksiklikleri ve tespit ettiğimiz sorunları yetkililere iletiyoruz. Uzun yıllardan beri dört ayrı bina ile hizmet veren adalet birimleri ne yazık ki bölünmüş, parçalanmış ve ring hizmeti veren iki servis aracımızla taşımalı haliyle en fazla meslektaşlarımıza ve tabiki yurttaşımıza hak ettiği hizmeti veremediği gibi bu durum artık eziyete dönüşmüştür." dedi.
 
“TÜRKİYE’NİN EN MODERN ADLİYELERİNDEN OLACAK”

2018 yılı Mayıs ayında bina inşaatının bitirilmesi planlanan yeni adliye binasında, 209 cumhuriyet savcısı odası, 310 hakim odası, 180 mahkeme salonu, 119 adet çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı oda, 325 arşiv ve emanet deposu, 6 yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası, kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu ve banka ile sosyal ve fiziksel ihtiyacı karşılayacak birçok donatı yer alacak. Tamamlandığında fiziki yapısı ve peyzaj düzenlemeleriyle yurttaşlarımızın ve personellerin çok rahat kullanabileceği 'Yargı-Kent' özelliği taşıyan bir bina olacak. Binada ayrıca 1.132 araç kapasiteli kapalı, 470 araç kapasiteli açık olmak üzere toplam 1.602 araç kapasiteli otoparkı bulunacak.