Fen Edebiyat Fakültesi mezun olan öğrenciler için Kongre Merkezi’nde tören düzenledi. Mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı.
Dönem birincisinin öğrenciler adına konuşmasının ardından kürsüye çıkan Dekan Vekili Prof. Dr. Selahattin Serin, Fen Edebiyat Fakültesi’nin Üniversitenin kuruluşundan 1 yıl sonra kurulmuş olan en eski fakültelerinden biri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Serin: “123 Akademik Personel, 3500 Öğrenci Ve 8 Bölümle Hizmet Veriyoruz.”

Prof. Dr. Serin 123 akademik personeli, 3.500 öğrencisi ve 8 bölümüyle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek bu yıla kadar 13756 mezun verdiklerini, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezunlarının sayısının ise 189 olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Serin konuşmasına şöyle devam etti;
“Fen-Edebiyat Fakültesi olarak öğrencilerimize kaliteli ve iyi bir eğitim verebilmek, mezuniyet sonrasındaki çalışmalarını da başarıyla sürdürebilmelerini sağlayabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Fakültemizdeki öğrencilerin araştırmalarını yaparken yararlanabileceği laboratuvarları imkânlarımız el verdiği ölçüde her geçen yıl daha donanımlı ve işlevsel hâle getirmeye çalışıyoruz. Fen dallarının eğitim-öğretim programlarında yaptığımız düzenlemeler ile 7+1 sistemi gibi öğrencilerimizi mezuniyet sonrası iş hayatına hazır hale getirmeyi hedefliyoruz. Mezunlarımızın başarılarını görmek bizim bu çabalarımızın sonuçsuz kalmadığının kanıtdır.”

Rektör Prof. Dr. Kibar: “Üniversitelerin Görevi; Çağdaş Bir Eğitim-Öğretim Yürütmek, Nitelikli İnsan Yetiştirmek ve Bilimsel Araştırmalar Yapmaktır.”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Fen-Edebiyat Fakültesinin 36. Dönem mezunlarına diplomalarını verdiklerini ifade ederek, “Şüphesiz Üniversitelerin görevi, çağdaş bir eğitim-öğretim yürütmek, nitelikli insan yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmaktır. Bunlara ilave olarak Üniversitelerin, Ülkelerin gelişmesine, refah düzeyinin artırılmasına ve Ülkemizin Milli menfaatlerine olumlu katkı koyması da beklenmektedir. Bu amaçların gerçekleşmesinde Fen-Edebiyat Fakülteleri de önemli sorumluluklar üstlenmektedir. Temel bilimlerin öğretildiği ve bilim üretilen merkezler olmaları nedeniyle bu fakültelerin üniversite içindeki yeri ve katkısı büyüktür. Dünyada bilgi, %99 üniversitelerde üretilmekte olup, bilgi; teknolojinin ve gelişmenin en önemli girdisini oluşturmaktadır.” dedi.

“Öncelikli Hedefimiz Nitelikli Öğrenciler Yetiştirmek.”

Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliğinin oluşturulması için önemli yasal düzenlemeler yapıldığına vurgu yapan Prof. Dr. Kibar, bu düzenlemeler içerisinde Temel Bilim mezunlarının istihdamı konusunda teşvik edici maddelerin konulduğunu söyledi. Bu düzenlemelerin Temel Bilimlerin öneminin onaylanması ve tescillenmesi anlamına geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;
“Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından hazırlanan “Üretim Reform Paketi”nde, Sayın YÖK Başkanımızın Üniversitelerimizde sessiz devrim olarak tanıttığı düzenlemeler, Üniversitelerimizi ve Ülkemizi çok daha ileriye götürecektir. Emeği geçenlere huzurlarınızda şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Fen-Edebiyat Fakülteleri sadece bilimsel çalışmalarıyla değil aynı zamanda eğitim faaliyetleriyle de topluma değerli katkılarda bulunmaktadır. Mezunlarının büyük bir bölümünün eğitim kurumlarında görev aldıkları düşünülürse bu katkının önemi daha iyi fark edilir. Üniversitemizdeki pek çok fakülte gibi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin de öncelikli hedefi nitelikli mezunlar verebilmektir. Bu hedefe ulaşabilmek için, öğrencilerin ülkenin ihtiyaçlarına, sorunlarına duyarlı, sosyal bilince sahip, karşılaştığı sosyal ve bilimsel problemleri çözen, ileri görüşlü, aklı ve bilimi rehber edinen, bağımsız araştırma yapma kabiliyeti olan, bilim üreten ve üretilen bilgiyi paylaşan kişiler olarak yetiştirilmesine gayret edilmektedir. Ancak, bu gayretin karşılığının alınması, başarıya ulaşılması siz mezunlarımızın mezuniyet sonrasında yapacakları çalışmalarla da yakından ilgilidir.”

 “Keplerini Havaya Fırlatarak Mezun Oldular.”

Mezuniyet töreninde dereceye giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Kibar’ın plaket ve diplomalarını vermesinin ardından öğrencilerin keplerini fırlatmaları ile tören son buldu.