Adana’nın kültür mirası yapılarına başarılı restorasyon projeleriyle yeniden hayat veren Adana Büyükşehir Belediyesi, yıkılmaya yüz tutan asırlık konağın ‘Adana Mutfak Müzesi’ adıyla gastronomi turizme kazandırılması için de çalışma başlattı. 
Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı, Koruma ve Uygulama Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB), merkez Seyhan İlçesi Türkocağı Mahallesi’nde üçüncü derece arkeolojik sit alanında bulunan 152 envanter numaralı konağı kamulaştırdı. Daha önce Ali Münif Yeğenağa Sokak Sağlıklaştırması Projesi kapsamında Yağ Camii, Ramazanoğlu Konağı, Ramazanoğlu Türbesi, Adana Bedesteni ve Arastası, Irmak Hamamı, Çarşı Hamamı, Yeni Han, Taş Mağaza, Seyhan Kaymakamlık Binası, Eski Çevik Kuvvet Binası ve Büyük Saat Kulesi'nin de içinde yer aldığı bölgede restorasyon gerçekleştiren, Şakirpaşa Konağı, Şeyh Cemil Nardalı Konağı ve Adana Sinema Müzesi’ni ayağa kaldıran Adana Büyükşehir Belediyesi, bu kez Adana Mutfak Müzesi projesi için kolları sıvadı. 


19’uncu yüzyılın sonunda inşa edilen üç katlı konağın aslına uygun restore edildikten sonra gastronomi turizminin çekim merkezi olması için planlama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Çukurova’nın zengin mutfak kültürünü gelecek nesillere aktaracak Adana Mutfak Müzesi’ni oluşturacak. Müzede mutfak malzemeleri, yöresel yemeklerin tarifleri, sofra düzeni, yöreye özgü kullanım şekilleri ve yöresel adlarıyla sergilenecek.