Akbilmez,yaptığı açıklamada 2007 yılında yayınlanan Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkındaki yönetmeliğe göre deprem takiki yapılan Adana Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet binasının Deprem yönünden dayanıksız çıktığını hatırlatarak  Adana Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü Teknik personellerince tespit edildiğini belirterek,Söz konunun binanın Güçlendirmesinin ekonomik olamayacağı ve yıkılmasının uygun olacağı raporu verildiğini söyledi.

Buna rağmen söz konusu bina tahliye edilmediğini ifade eden Akbilmez. İllaki bir deprem olması mı ? beklenmektedir. Bu binanın biran önce başka bir yere tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı.

Akbilmez, Türk İmar sen Adana Şubemizin önceliği üyelerinin ve Kamu çalışanlarının can ve Mal güvenliğidir bunun içinde her türlü mücadeleyi vermektedir. Başta Adana Valisi Mustafa Büyük olmak üzere tüm yetkililer göreve çağırıyoruz, burada çalışan 350 Kamu Personeli görev yapıyor.buranın yıkım kararı olmasına rağmen bina hala boşaltılmadı. İllaki bir deprem olmasını mı bekliyorlar. Söz konusu binanın biran önce  tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Akbilmez,Türk İmar Sen’e bağlı bazı iş kollarında çalışan Kamu Personeli üyelerine Sendikal ayrımcılık ve Baskılara karşı tüm hukuki mücadeleyi vereceklerini kaydederek üyelerine yapılan bu baskıyı da sert dille eleştirerek Adana Valisi Mustafa Büyük’e Bu iş kollarında görevli Müdür yardımcılarını uyarılması çağrısında bulundu.