Olay yerine gelen polis, yolu trafiğe kapatıp bir facia yaşanmasına engel oldu.

Merkez Seyhan ilçesindeki Obalar Caddesi üzerinde tedbirsiz yapılan yıkım az kalsın faciaya neden oluyordu. Ahmet Güneş (31) ile birlikte dört arkadaşı cadde üzerinde bulunan bir evin yıkım işini gerçekleştirmek için çalışmaya başladı.
 
 Evin caddeye bakan tarafına hiçbir uyarıcı işaret konulmadan ve önlem alınmadan yıkıma başlandı. Dört kişi önce evin pencere çerçevelerini çıkardı. Ardından en üst kattan itibaren binanın duvarlarını yıkmaya başladı. Duvarların bir bölümünü yıktıktan sonra birden bire kolon çöktü.
 
Bina yapılırken kolon ile duvar arasına direk atılmadığı için duvarların bir tarafı yıkılınca kolon düştü. Bu arada, yıkım işinde çalışan dört kişi ölümle burun buruna geldi. Kolon yıkılmayan duvarın üzerine düştü. Bu sırada aşağıya moloz parçaları savruldu. Şans eseri ne yıkım yapanlar ne de yoldan geçen vatandaşlara bir zarar gelmedi.

Yıkım işinde çalışan Ahmet Güneş ise Ceyhan'da yüzlerce bina yıktığını ancak böyle bir şeyle karşılaşmadığını belirterek, "Duvarı yıkınca kolon üzerimize geldi. Az kalsın ölüyordum. İki çocuğum var onlar için çalışıyorum" dedi.

Olaydan sonra yıkım durdurularak polis çağırıldı. Polis, yolu iki taraflı trafiğe kapatarak vinç gelmesini istedi. Bu arada binanın altında oturan kadınlar dikkat çekti. Bazı vatandaşlar da "bize bir şey olmaz" mantığıyla binanın altından geçmeye devam etti.

Polis, bir süre sonra trafik tıkandığı için binanın ön tarafını güvenlik şeridiyle çevirdi sonra yolu trafiğe açtı. Ancak kolonun düşme tehlikesi olmasına rağmen yolun trafiğe açılması dikkat çekti. Daha sonra gelen vinçle bir facia yaşanmadan yıkım gerçekleştirildi.