Toroslardan Akdeniz’e kadar uzanan 14 bin kilometrekarelik sorumluk bölgesinde 2014-2016 yılları arasında bin 730 kilometre yol, 68 adet köprü-menfez, 870 kilometre içme suyu şebekesi, 358 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattını hizmete sokan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, makine parkına mobil kırıcı ve elek sistemini de kazandırdı. 
Yaklaşık 2 milyon liralık yatırımla saatte 300 ton agrega ve temel zemin malzemesi üretim kapasitesine sahip mobil kırıcı ve elek sistemi, yol yapımı için ihtiyaç duyulan hammaddenin üremini yerinde gerçekleştirerek maliyetleri önemli oranda düşürecek. 
Adana Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal ve Onarım Daire Başkanlığı, köylerin, yayla yollarının yapım ve, genişletme çalışmaları ile kentsel dönüşüm projelerinde ortaya çıkan hafriyatın yerinde agrega veya temel zemin malzemesine dönüşmesi için mobil kırıcı (konkasör) ve mobil elek sistemi satın aldı. 
Bir milyon 117 bin liraya alınan mobil kırıcı ve 869 bin liraya mal edilen elek sistemi, deneme üretimine başladı. İki dev makinenin saatte 300 ton üretim kapasitesine sahip olduğu, 0-7 milimetre, 7-14 milimetre ve 14-22 milimetre agrega üretimini gerçekleştirdiği belirtildi. 
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin makine parkına son olarak kazandırılan mobil kırıcı ve elek sistemiyle birlikte 3 yıllık zaman diliminde araç sayısının 377 adete yükseldiği, toplam 90 milyon 528 bin liralık yatırıma ulaşıldığı bildirildi.