Eğitim-İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, eğitim sisteminde yaşanan sorunların çıkış yolunun Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olduğunu söyledi.

 Eğitim-İş Sendikası Adana Şubesi 2. İşyeri Temsilcisi Eğitimi Çukurova Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Birleşik Kamu-İş’ e bağlı diğer iş kollarından yönetici ve üyelerin de katıldığı eğitim programı Eğitim-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İsa Kayadan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

TÖS Genel Başkanı Fakir Baykurt’un 4 Eylül 1968 Devrimci Eğitim Şurası’nda Atatürk’ e ithafen yazdığı yazıyı okuyarak başladı.

Kayadan,  “Fakir Baykurt, ‘Sevgili Atatürk…  Türkiye’mizin öğretmenleri bugün Devrimci Eğitim Şurası’nı topladılar. Ülkemizin pek çok işi gibi hala eğitim de çıkmaz içindedir. Senin gösterdiğin mutlu amaçlardan çok uzaklarda bocalıyoruz. Borçlu, yoksul ve geri kalmış olarak yabancılardan fayda umuyoruz. Bizler asla buna razı değiliz. Bugün çocuk ana babaları şuramıza yolladıkları bir telde ‘Fakirlere uygun yol bulun’ diye konuşuyorlar. Bu yol senin devrimci yolundur. Senin ışıklı yolundayız. Devrimci çıkar yollar bulup, görevimizi yapacağız. Sana Saygılar!..’ diyerek eğitim sistemindeki sorunları saptamış ve çıkış yolunu göstermiştir. Bugün de yolumuz Baykurt’un dediği gibi Atatürk’ümüzün ışıklı yoludur” dedi.

Kayadan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Acılarımızı paylaşarak azaltmak, sevinçlerimizi paylaşarak çoğaltmak, bilgilerimizi paylaşarak yaymak, sofralarımızı paylaşarak bereketlendirmek zorundayız. Her bahaneyle bir araya gelmeli, mücadelemizi yan yana, omuz omuza sürdürmeliyiz.”

Eğitim programı Harb-İş Sendikası eski Genel Başkanı CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin’in “Kamu Sendikacılığı ve Siyaset İlişkisi”, Tarım Orman – İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un “Kamu Sendikacılığının Dünü-Bugünü”, Yol-İş Sendikası Eğitim Müdürü Hasan Aktaş’ın da “İşçi Sendikacılığı Tarihi, Dünü – Bugünü” konulu sunumlarıyla devam etti. Eğitimde sendikacılık tarihi ve temel kavramlar, kamu sendikacılığı, sendika politika ilişkisi konuları işlendi.