Konuya ilişkin yazılı açıklamasında Av. Küçük;  “YSK 37 gün süren oyalama sürecinden sonra kararını verdi. Ne yazık ki İstanbul seçimleri iptal edilerek yenilenmesi kararı alınmıştır. YSK’nın bu tavrı ve alınan karar hukuk ve yargı kullanılarak demokrasiye yapılmış bir darbedir. Ve halk iradesi ile seçmen tercihini yok saymaktır.” ifadesine yer verdi.  
YSK’nın kurulduğu 1950 yılından beri bu kadar talihsiz ve vahim bir karara imza atmadığını belirten Baro Başkanı Av. Veli Küçük,   “Alınan kararın biz hukukçulara göre tarih önünde hükmü yoktur. Yüksek Seçim Kurulu üyeleri aldıkları karar ile Yüksek Seçim Kurulu Kanunu'nun kendilerine verdiği yetkiyi kötüye kullanmışlardır. Bu karar ülkemizde yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını ve yargının siyasi iktidar tarafından bir araç olarak kullanıldığını tescillemiştir.  İçimizdeki demokrasi kırıntısı dahi bu kararla yok edilmiştir. YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilemesi kararı güzel ülkemizde hukuk ve yargı kullanılarak demokrasiye ve Cumhuriyetimize yapılmış açık bir darbedir. 
Baromuz 23 Haziran’da yapılacak seçim sürecinde de İstanbul ile ilgili sorumluluk alacaktır.
Tüm barolarımızı, Türkiye Barolar Birliği'ni, meslek odalarını ve demokratik kitle örgütlerini bu süreçte demokrasinin yanında olmaya davet ediyoruz.
Milli mücadelenin 100.yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. ” sözünü hatırlayalım... Bizler hep birlikte demokrasiye sahip çıkacağız!”