Ülkemizin farklı yörelerine ait danslardan derledikleri gösterilerini festival katılımcılarına sunan halk dansları topluluğu büyük beğeni kazandı.
Makedonya'da Türk Bayrağını dalgalandıran halk dansları ekibini tebrik eden Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik; Ülkemizi ve Yüce Milletimizi böyle geniş katılımlı bir organizasyonda temsil etmenini gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Festivale belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapılmadan sponsorların desteği ile katılım sağladıklarının altını çizen Başkan Filik önümüzdeki yıllarda da bayrağımızı bu tür festivallerde dalgalandıracağız ve ülkemize ait zenginlikleri tanıtacağız dedi.
Yumurtalık Belediye Başkanlığı adına kafile başkanı olarak giden Belediye Başkan Yardımcısı Aykut Onar Ohrid Kentinde düzenlenen Festivalde büyük ilgi gördüklerini belirterek halen Osmanlı'nın izlerini taşıyan kentte katılımcı ülkelere görsel bir şölen sunarak Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimizin ve ülkemizden giden festival katılımcılarının göğüslerini kabartmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Türkeş Filik'in takdiri ile bu yıl ikinci defa katılım sağladığımız festivalde ülkemizi temsil etme fırsatını yakaladığımız için gururluyuz.   dedi.