Yüreğir'e ilkleri gerçekleştiren ve sayısız kalıcı eserler kazandıran Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Atakent Mahallesi'ne 3 bin metrekare oturum alanlı yeni bir spor kompleksi  kazandırıyor. İçerisinde kapalı yüzme havuzu, voleybol, basketbol sahası ve tribünleri, fitness salonu, bowling salonu, masa tenisi alanı, kafeterya ve büfesi olan bayanlar ve erkekler için ayrı ayrı tasarlanmış duşu, soyunma odaları  olan yeni  spor kompleksinin temeli  düzenlenen törenle atıldı. Başkan Çelikcan spor kompleksi ve kapalı yüzme havuzunun inşaatının 6-7 ay gibi kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.
Temel atma törenine Başkan Çelikcan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ASKF Başkanı Ahmet Bozan, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


YÜREĞİR'İN İLK KAPALI YÜZME HAVUZU

Yüreğir'de vatandaşların faydalanacağı kapalı yüzme havuzu olmadığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Atakent Mahallemize yapacağımız spor kompleksi ve kapalı yüzme havuzu Adana'da ilk olacaktır. Kapalı spor salonları ve yüzme havuzu olan bir yer Adana'da yok.  Amacımız yaz-kış yüzmek isteyen vatandaşlarımız başka yerlere gitmeden Yüreğir'de de kapalı yüzme havuzuna giderek yılın 12 ayı yüzebilsinler. Ayrıca eğitmenler eşliğinde steril bir ortamda fitness yapma imkanı sunacağız.

HEDEF KİTLEMİZ ÇOCUKLARIMIZ VE KADINLAR

Standart ölçülerde yapılacak  ve yarı olimpik olan yüzme havuzundan herkesin faydalanacağını belirten Başkan Çelikcan ''Kadınların ve erkeklerin ayrı günlerde faydalanacağı spor kompleksi içerisindeki yüzme havuzundan Yüreğir'deki bütün okulların beden eğitimi derslerinde yüzme havuzunu kullanabileceklerdir. 

BOĞULMALRIN ÖNÜNE GEÇİLECEKTİR

Adana'da her yıl onlarca insanımız yüzme bilmediği için sulama kanallarında boğulmaktadır. Uzman eğitmenler burada çocuklarımıza yüzme öğreteceklerdir. Böylece boğulmaların önüne geçilecektir.