Ülkemizin teminatı olan gençlerimize milli, manevi değerlerimizi en iyi şekilde öğretilmesi gerektiğini belirten Başkan Çelikcan yeni yılın ilk bebeklerine Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi, gelenekleri yaşatmak amacıyla yeni doğum yapan annelere pek çok faydası olan ''Kaynar Şerbeti'' ikramı yaptı.

Kahramanmaraş Afşin'den gelen,  Nejla-Turan Durak çiftinin ilk çocuğu olan ve yeni yılın ilk bebeği olan Umut Eren'i Yüreğir'in en yaşlılarından olan Ayşe Şeker ile ve yaşlılarlarla birlikte  Adana Numune ve Eğitim Araştırma  ziyaret eden Başkan Çelikcan çiftin sevincine ortak oldu. 2017'nin ilk bebeği olan Umut Eren'e altın takan ve Türk Bayrağı hediye eden Başkan Çelikcan ''Bugün burada ailelerimizin sevincine ortak olmak için  yeni ve eski nesli bir araya getirdik. İnşallah yeni doğan bebeklerimizde güzel bir yaşam sürüp vatana millete hayırlı evlatlar olacaklardır.'' şeklinde konuştu.

Yeni doğum servisinde yatan anneleri ve bebekleri ziyaret ederek onlara da Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler veren Başkan Çelikcan ''Yeni yetişen nesillere vatan ve millet sevgisini en iyi şekilde anlatmamız gerekmektedir. Bizler vatan uğrunda destanlar yazan, şehitler ve gazilerle dolu bir milletin çocuklarıyız. Ecdadımızın bu vatan topraklarını bizlere nasıl emanet ettiğinin bilinci içerisindeyiz. Vatan, uğrunda her fedakarlığı göstereceğimiz en değerli varlığımızdır. Bunu en son olarak 15 Temmuz'da darbe yapmak isteyen vatan hainlerine karşı halkımız en güzel şekilde göstermiştir. Tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz  Demokrasi şehitlerinin anısını her zaman yaşatmalıyız.'' dedi.


KAYNAR ŞERBETİ DAĞITILDI

Yeni doğum yapmış annelere de kaynar şerbeti dağıtan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve eşi Mehtap Çelikcan ''Kaynar bölgemize has önemli bir içecektir. İçerisinde karanfil, zencefil, ceviz ve şeker gibi karışımdan yapılmaktadır.Anne sütü ve sağlığına çok iyi gelmektedir ve bu gelenek yüzyıllardan bu yana devam etmektedir.'' diyerek gelenek ve görenekleri de yaşattıklarını söyledi.