Ana cadde ve sokaklar süpürgeli araçlarla, aracın giremediği ara sokaklar ve kaldırımlar ise oluşturulan özel ekiplerle temizleniyor. Kaldırımlar da bulunan çimler biçilip temizleniyor. Bu dönemde yeni alınan konteynır yıkama aracı ile ilçede bulunan çöp konteynırları; bulundukları bölgede ilaçlı su ile yıkanıp daha hijyenik duruma getirilip çevreye kötü koku yaymasının önüne geçilerek yerlerine bırakılıyor.

 

Amaçlarının ‘Temiz Çevre, Temiz Toplum ve Temiz Gelecek’ olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlarımız güneşlenmek, hava almak ve dinlenmek amacıyla kendilerini sokaklara, parklara, yeşil alanlara atıyorlar. Bizde vatandaşımızın bu duygusuna uygun olarak gidilecek tüm mekânların temizliği ve güzelleştirilmesi için top yekûn bir temizlik kampanyası başlattık. Amacımız vatandaşlarımızın temiz ve nezih bir ortamda bulunmalarını sağlamaktır’ dedi.

 

Göreve geldikten sonra vatandaşlara daha iyi hizmet etmek amacıyla belediyenin araç parkını genişlettiklerini belirten Başkan Çelikcan ‘ Yeni sıkıştırmalı çöp kamyonları alarak traktörle çöp toplama dönemine son verdik. Yeni aldığımız kapaklı çöp konteynerleri ile halkımızı ağzı açık çöp varillerinden kurtardık. Bunları da yerlerinde yıkayan modern bir makine alarak çevreye zarar vermesinin önüne geçtik. Her şey vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için’ şeklinde konuştu.