Uzun ve sabırlı bir eğitim gerektiren, klasik el sanatlarının en önemli dallarından biri olan Ahşap Yakma Tekniği Kursu Yüreğir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültürevi’nde açıldı.
Ahşap veya diğer elverişli malzeme yüzeylerinin kızgın metal kalemlerle yakılarak çeşitli motiflerle bezenmesi işleminde kullanılan bir dekoratif sanat tekniği olan Ahşap Yakma Kursu’na Yüreğirlileri davet eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Özellikle kadınlarımızın istihdama katılımını arttırmayı çok önemsiyor ve buna katkı sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Her yıl binlerce insanı meslek sahibi yapan kültürevlerimiz bünyesinde ücretsiz düzenlenen ahşap yakma ve dağlama kursunu tamamlayarak mesleki yeterliliklerini kazanan hemşerilerimiz, sanat ve tasarım sektöründeki işletmelerde çalışabilecekleri gibi kendi ev veya işyerlerinde üretim yapabilecekler.
Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi ve 11 Kültürevimizde 90 branşta yaklaşık 600 farklı kurstan her yıl ortalama 30 bin Adanalı faydalanıyor. Adete bir eğitim yuvası halinde faaliyet gösteren kültürevlerimiz Yüreğir’in ve Yüreğirlinin gelişimine büyük katkı sağlıyor.” şeklinde konuştu.