Cumhuriyet’in ilanının 93’üncü yıl dönümü ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kültür Evleri öğrencileri arasında düzenlenen ‘15 Temmuz’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmasının birincileri yazdıkları şiir ve kompozisyonları davetlilerle paylaştı. Programda ayrıca Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen ve milletimizin feraseti ile püskürtülen hain darbe girişiminde yaşananları anlatan slayt sunumu ilgi ile izlendi. Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi öğretmenleri ve çalışanlarından oluşan Türk Halk Müziği korosunun seslendirdiği türküler kulakların pasını sildi. Elif Er isimli öğrencinin okuduğu İstiklal Marşı ile salonda duygu dolu anlar yaşanırken, Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi anasınıfı öğrencilerinin ‘Türkiyem’ isimli gösterisi ise büyük beğeni topladı. 

‘CUMHURİYETİ GERÇEK SAHİPLERİ İLE KUTLUYORUZ’
Programda konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan: “Bugün çocuklarımızla beraber, cıvıl cıvıl tam anlamıyla bir Cumhuriyet Bayramı kutluyoruz. Cumhuriyetimizi gerçek sahipleri ile kutluyoruz. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Cumhuriyeti Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yüce Türk Milleti ile birlikte kurdular ve bizlere emanet ettiler. 93 yıl önce hiçbir ayrım yapmaksızın milli bir ruhla kurulan Cumhuriyeti bizlere armağan edenlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu uğurda canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

‘MİLLETİMİZİN DİRENİŞİ DÜNYA MAZLUMLARINA ÖRNEK OLDU’
15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi ile Cumhuriyetin öneminin bir kez daha net bir şekilde anlaşıldığına dikkat çeken Başkan Çelikcan “Yakın zamanda yaşadığımız darbe girişimi ile Cumhuriyetimizin ne kadar değerli olduğunu, bayrağımızın, vatanımızın ne kadar kıymetli olduğunu bir defa daha gördük. Türk milletinin zor günlerde nasıl bir araya geldiğini hep birlikte yaşadık. 15 Temmuz gecesi Türk milletinin tanka, topa silahı olmadan iman dolu göğsü ile birliğe ve beraberliğe sahip çıkışını en güzel şekilde yaşadık. Türk milletinin bu direnişi dünyadaki bütün mazlumlara örnek oldu. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.
Programın sonunda Başkan Çelikcan 26-27 Mayıs tarihinde Kültür Evleri’nde yapılan seviye tespit sınavında dereceye giren öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Başkan Çelikcan ayrıca tüm öğrencilere çanta ile birlikte eğitim seti armağan etti.