2016-2017 Eğitim öğretim dönemine ait ders takviye kurslarının başladığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan '11 Kültür Evimizde meslek edindirme kursu ve hobi kurslarının yanı sıra  ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize okula destek kursları da veriyoruz. Binlerce öğrencimiz bu kurslardan ücretsiz faydalanıyor. Kültür Evlerimizde öğrencilerimiz hem hayata, hem sınavlara hazırlanıyor. Kurslara katılan öğrencilerimizin eğitim setleri de belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.'' dedi.
Kültür Evleri’ndeki Okula Destek Kursları’nın önemini vurgulayan Başkan Çelikcan, “Yüreğir’e kazandırdığımız 11 Kültür Evimizde birçok meslek edindirme kursu ve hobi kurslarının yanı sıra Okula Destek Kursları da veriyoruz. Binlerce öğrencimiz bu kurslardan ücretsiz faydalanıyor. Geçen yıl bu kurslarımıza gelen öğrencilerimizden bir tanesi Adana birincilerinden biri oldu. Kaliteli ve düzgün eğitim veriyoruz.'' diyerek eğitime büyük önem verdiklerini belirtti.

KURSLAR HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU VERİLİYOR
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ilçeye kazandırdığı 11 adet Kültür Evi 7’den 77’ye binlerce insana hizmet veriyor. Kaynakçılıktan tekstile, el sanatlarından müzik kurslarına kadar 68 branşta 800’e yakın meslek edindirme ve hobi kurslarından her yıl binlerce Yüreğirli faydalanıyor. Yüreğirlilerin yoğun ilgi gösterdiği Kültür Evleri’ndeki bütün bu kursların yanı sıra ''Okula Destek Kursları''  öğrenciler için vazgeçilmez adres oldu. Bütün Kültür Evleri’nde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere verilen kurslarda öğrencilerimiz hayata ve sınavlara hazırlanıyor. Kurslarda rehberlik hizmetleri de alan öğrenciler düzenli olarak yapılan deneme sınavları ve tarama testleri ile eksikliklerini görme imkânı buluyor.

KURSLARIMIZ  ÜCRETSİZ
Ayrıca öğrenciler gezi, tiyatro, sinema, piknik gibi etkinliklerle stres atarak gönüllerince eğleniyor. Yüreğir Belediyesi başarılı öğrencileri tablet PC ve çeşitli hediyelerle ödüllendiriyor. Bütün öğrencilerin eğitim setleri de ücretsiz dağıtılıyor. Kültür Evleri’ndeki Okula Destek Kursları eğitime büyük destek sağlarken bu kurslardan yararlanan öğrenciler hiçbir ücret ödemiyor. Yüreğir’in eğitimdeki makûs talihini yenmesi ve eğitim kalitesinin yükselmesinde büyük rol oynayan kültür evleri dershanelerin kapatılması süreciyle birlikte önemini artırdı. Kültür Evlerimizde eğitim gören birçok öğrencimiz çok güzel okullara yerleştiler. Bu da bizi mutlu etmektedir.' şeklinde konuştu.