Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ilçeye kazandırdığı Engelli Koordinasyon merkezi engelli bireylerin adeta ikinci evi oldu.

ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ ENGELLİLERİN İKİNCİ EVİ 
Yüreğir Belediyesi’nin engelli bireylere yönelik gerçekleştirdiği aktiviteler büyük takdir görüyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ilçeye kazandırdığı Engelli Koordinasyon Merkezi engelli vatandaşlarımızın adeta ikinci evi oldu. Özel dizayn edilmiş servis araçları ile evlerinden alınan engelliler kursların ardından tekrar evlerine bırakılıyor. Branş öğretmenleri gözetiminde Engelli Koordinasyon Merkezi’nde verilen porselen seramik biçimlendirme, bilgisayar, hasta kabul ve müzik kurslarına katılan engelliler belediyenin hayatı daha yaşanabilir kılmak için gerçekleştirdiği sosyal faaliyetlerden de yararlanıyorlar. Hobi olarak katıldıkları kurslarda vakitlerinin büyük bir kısmını Engelli Koordinasyon Merkezi’nde geçiren engelli bireylerin malzemelerini de Yüreğir Belediyesi ücretsiz karşılıyor.

BAŞKAN ÇELİKCAN: “FARKLI HEYECANLAR YAŞIYORLAR”
Sevgiye Engel Yok’ anlayışı ile ilk etapta engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için Engelli Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçirdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Engelli bireylerimizi içinde bulundukları yalnızlıktan alıyor, yeni dostluklar, yeni arkadaşlıklar, yeni heyecanlar yaşayacakları kurslarımızla buluşturuyoruz. Bu kurslarımıza katılımlarını da özel dizayn edilmiş araçlarımızla yapıyoruz. Evlerinden alıyor yine evlerine bırakıyoruz.  Yüreğir’de uzun süredir evlerinden çıkamamış, tekli bir hayata mahkum kalmış engelli kardeşlerimiz böylece sosyal hayatın içinde yer alıyor. İlçemizi engelli vatandaşlarımızın da yaşamını kolaylaştırmak amacıyla dönüştürüyor, değiştiriyor ve bütün gayretimizle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.