Her yıl binlerce vatandaşla birlikte iftar yapan Başkan Çelikcan Bu Ramazan ayında da 16 ayrı noktada sokak iftarları düzenleniyor. Çat kapı ziyaret yapılarak vatandaşların evlerine konuk olan ve onlarla birlikte iftar yapan Başkan Çelikcan "Bir kez daha rahmet ve bereket ayına ulaştık. Bu ay yoksulun, fakirin, yetimin, garibanın daha fazla hatırlanması gereken bir aydır. Ramazan ayı vesilesiyle vatandaşlarımızla birlikte oruçlarımızı açacağız. Ramazan sevincine, coşkusuna ortak olacağız. Bu mutluluğu hep birlikte yaşayacağız." şeklinde konuştu.

Mahallelerde düzenlenen sokak iftarlarının insanları bir araya getirdiğini, vatandaşların da istek ve taleplerini dinleme fırsatı yakaladıklarını belirten Başkan Çelikcan "Aynı sokakta veya bir yan sokakta oturan insanlar düzenlenen iftarla aynı sofrada buluşup birbirlerini tanıyorlar. Biz ise gittiğimiz her bölgede vatandaşlarımızla görüşüp gittiğimiz bölgenin sorunlarını dinliyoruz. O bölgeyle ilgili daha fazla bilgi alıp olumsuzlukları yerinde görüyoruz.  Vatandaşlarımızla hemhal oluyoruz. Onların Ramazan sevincine ortak oluyoruz." şeklinde konuştu.

Düzenlenen iftar yemeğine Başkan Çelikcan'ın yanı sıra AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer,  meclis üyeleri, mahalle muhtarları  ve vatandaşlar katıldılar.

YÜREĞİR KÜLTÜR MERKEZİ'NDE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Gelenekleri yaşatmak amacıyla Yüreğir Kültür Merkezi'nde Ramazan ayına özel etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Başkan Çelikcan "Kültür Bakanlığına bağlı özel bir ekip Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde çocuklara ve ailelere yönelik çeşitli gösteriler yapacakladır. Vatandaşlarımız aileleriyle iftardan sonra bu etkinliklerimizi izleyebilirler. Haftanı 3 günü Salı, Çarşamba, Perşembe günleri Ramazan ayına özel etkinlikler yapılacaktır. Bütün vatandaşlarımızı bu etkinliklerimize davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

YAPILACAK ETKİNLİKLER 

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde Ramazan ayına özel Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri curcuna, kukla kumpanyası, illüzyon gösterisi, yüz boyama etkinliği, karagöz gösterisi, muppet show, aşuk-maşuk, mehter takımı, semazen, gölge oyunu ve sürpriz sanatçılar Ramazan ayı boyunca gösterilerini sunacaklardır.