22 hektar alanın 6306 Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun çerçevesinde yapıldığını belirten Başkan Çelikcan vatandaş görüşmelerin devam ettiğini belirterek "Şu anda burada bulunan hak sahibi vatandaşlarımızın yüzde 50'sinden fazlası projemize onay verdi." dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Meclis üyelerine bilgi verirken... 
Kozan Çarşısı'nın 2013/5062 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kararına istinaden 24.07. 2013 tarih ve 28717 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak buranın "Riskli Alan" olarak ilan edildiğini belirten Başkan Çelikcan "Şehir merkezinde kalan ve şehir estetiğini bozan Kozan Çarşısı olarak  anılan 22 hektar alanda dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor.  Yapılan vatandaş görüşmelerinde çoğu vatandaşımız buranın dönüşmesinden yana. Bizim amacımız burada bütün vatandaşlarımızla el sıkışarak rızalarını alarak mutlu sona ulaşmaktır. Şu ana kadar yapılan görüşmelerde hak sahibi vatandaşlarımızın yüzde 50'sinden fazlası kabul etmiş durumda." şeklinde konuştu.

Planlanan yerleşim alanlarının böyle olması öngörülüyor
Yapılacak projede yeşil alan, dini tesis ve yer altı kapalı otoparkın bulunduğunu da belirten Başkan Çelikcan "Hazırlanan projede 836 konut, 163 işyeri ve 234 ofis planlanmaktadır. Bu proje tamamlandığında Yüreğir'in merkezi burası olacaktır. Proje ile Yüreğir yeni ve modern konutlara, ofislere kavuşacaktır." dedi.

Yaşam alanlarının yeşil alanlarla içiçe olması hedefleniyor