Eski parkların zeminini, elektrik tertibatını, park görevlileri kulübesi, tuvalet, peyzajını ve oyun gruplarını tekrar yenilenirken Çamlıbel, Levent, Doğankent,Yunusoğlu, Yenidoğan, Selahattin Eyyübi ve Koza Mahalllerine yeni park yapılırken Yüreğir’in en büyük parkı ‘Kültür Park’ inşaatı Köprülü Mahallesinde tamamlanmak üzere.Düzenlenen ve yeni yapılan parkların drenaj sorunları da ortadan kaldırılırken yeni kamelyalar, yanmayan ve paslanmayan kompozit oturma grupları yerleştiriliyor. Kamelyalar yapılıyor. Yeni yapılan ve düzenlemesi yapılan parkların en büyük özelliği engellilerin de faydalanabileceği şekilde düzenleme yapılması.


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan düzenlenen parkların tamamının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek ‘  Yüreğir de en büyük sıkıntımız yeşil alan sıkıntısı. Yeni Park yapılabilecek alanlara yeni park yaptık. Yeşil alanı olmayan yerlerde ise mevcuttaki parklarımızı yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Kentsel Dönüşüm Projelerimizi hayata geçirdiğimiz zaman vatandaşlarımızın nefes alacağı, iş ve günün yorgunluklarını atabilecekleri yeşil alanlar ve dinlenme alanları oluşturma imkânına kavuşacağız. Hem de vatandaşlarımız modern konutlarda yaşama imkânına kavuşacaklardır.’dedi.

Köprülü Mahallesine yapılan Kültür Park’ın çok amaçlı olarak Yüreğir halkının hizmetinde olacağını belirten Başkan Çelikcan ‘. Adana’ya örnek olacak ve içerisinde ilkleri barındıracak olan projenin içerisinde yapay göl, havuz, kır kahvesi, satranç sahası, fıtnes alanı, yazlık sinema, büfe, tenis kortları ve oturma gurupları olacak. Park içerisi orijinal ağaçlarla ve bitkilerle örnek bir peyzaja sahip olacaktır. ‘diyerek çalışmaların devam ettiğini belirtti.